in

Messi geeft duidelijkheid: ”Ik speel niet tegen Valencia”

Messi back in training

Lionel Messi komt zaterdag niet in actie voor FC Barcelona als de Catalanen het opnemen tegen het Valencia van Jasper Cillessen. De sterspeler is niet voldoende hersteld van zijn kuitblessure.

Lionel Messi heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gespeeld voor FC Barcelona. De aanvaller keerde op 5 augustus terug in Barcelona, maar liep tijdens de eerste training een kuitblessure op. Sindsdien werkt de Argentijn in zijn eentje aan het herstel.

Tijdens het grote interview met Sport liet Messi weten dat hij zeker niet in actie komt tegen Valencia. ”Ik train nog altijd alleen”, zo verteld de aanvaller tegenover Sport. ”Ik heb nog geen datum waarop ik terug wil keren. Ik ben mezelf nu vooral aan het testen en als ik 100% fit ben kan ik weer spelen. Het duel met Valencia speel ik sowieso niet en ik weet nog niet of ik kan spelen tegen Borussia Dortmund of Granada.”

Het herstel van de kuitblessure verliep in eerste instantie voorspoedig, maar de Argentijn kende een terugslag tijdens zijn herstel. ”Het was erg vervelend dat het gebeurde tijdens de eerste training. Ik was er 15 dagen uit en ik dacht dat het toen weer goed ging. Maar tijdens een training voorafgaand aan de wedstrijd tegen Betis voelde ik het terugkomen.”

Messi is niet de enige speler met een blessure bij Barcelona. Ook Ousmane Dembélé en Luis Suarez zijn enkele weken geblesseerd. Echter nam Suarez deze week weer deel aan de groepstraining. De kans is groot dat de Uruguayaan zaterdag in actie kan komen.

Dani Alves sloeg Barcelona af: ”Voldeden niet aan mijn eisen”

Suarez

Barcelona heeft Suarez terug tegen Valencia, Umtiti weken uitgeschakeld