in

Dani Alves sloeg Barcelona af: ”Voldeden niet aan mijn eisen”

Dani Alves keerde deze zomer terug naar zijn geboorteland Brazilië. De rechtsback tekende een contract tot het einde van 2022 bij São Paulo. Een terugkeer naar FC Barcelona was ook mogelijk.

Dat meldt Alves in een video van The Player’s Tribune. ”Ik kon terugkeren bij zowel Barcelona als Juventus. Ik maak niet zomaar een beslissing. Ik denk over wat een club mij kan geven en hoe ik daar een beter persoon kan worden. Ik wist wat mijn opties waren, maar eigenlijk voldeden er geen aan mijn eisen. Behalve de club van mijn dromen.”

Alves koos dus heel bewust voor São Paulo. ”Ik wilde stabiliteit om te vechten voor een plek op het WK van 2022. Dat was het startpunt voor mijn nieuwe avontuur. Veel clubs konden mij die zekerheid niet geven. Ze geloofden niet in mij, dachten dat ik een houdbaarheidsdatum had.”

Cillessen FC Barcelona

Cillessen op bezoek in Camp Nou: ”Zaterdag op jacht naar zege”

Messi back in training

Messi geeft duidelijkheid: ”Ik speel niet tegen Valencia”