in , ,

Martens en Van der Gragt pakken groepswinst met Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben de groepsfase op het WK in Frankrijk goed afgesloten. Canada werd in de laatste wedstrijd met 2-1 verslagen, waardoor de eerste plaats in de poule werd veiliggesteld.

Lieke Martens begon in de basis bij Nederland. Stefanie van der Gragt was hersteld van een knieblessure, maar zij moest plaatsnemen op de bank. Zij zag haar teamgenoten worstelen in het eerste half uur van de wedstrijd. Het team van bondscoach Sarina Wiegman was slordig en moest het initiatief aan de Canadezen laten. Het laatste kwartier voor rust was een stuk beter van Nederlandse zijde. Er waren goede mogelijkheden voor Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Danielle van de Donk. Maar zij wisten het net niet te vinden.

Vlak na rust was het wel raak voor de Leeuwinnen. Anouk Dekker werkte een vrije trap van Sherida Spitse met haar schouder in de verre hoek. De 1-0 stond niet lang op het scorebord. Zes minuten na de openingstreffer was het Christine Sinclair die de stand gelijk trok. Het was niet de avond van Lieke Martens. De aanvalster van Barcelona Femení werd in de 70e minuut dan ook vervangen door Lineth Beerensteyn. Het bleek een gouden wissel, want vijf minuten later bepaalde de rappe buitenspeelster de eindstand op 2-1.

Het Nederlands elftal speelt dinsdag 25 juni haar achtste finale. In Rennes is Japan dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 21.00 uur.