Doelpunt Suárez niet genoeg voor Uruguayaanse overwinning

Uruguay is er vannacht niet in geslaagd om zich al te plaatsen voor de kwartfinale van de Copa América. De Uruguayanen kwamen, ondanks een scorende Luis Suárez, niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Japan.

Uruguay begon door een 4-0 overwinning op Ecuador uitstekend aan het Copa América-toernooi. Japan kende daarentegen een slechte start. Chili was in de eerste groepswedstrijd veel te sterk voor de Japanners: 4-0. Tegen Uruguay kwam het Aziatische land veel beter voor de dag en dat betaalde zich na een kleine dertig minuten spelen uit in een 0-1 voorsprong. Japan kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Nog geen tien minuten later ging de bal na ingrijpen van de videoarbiter op de stip en mocht Suárez aanleggen. De aanvaller van Barcelona schoot onberispelijk raak: 1-1. De gelijkmaker betekende alweer zijn tweede treffer van het toernooi.

Japan begon voortvarend aan de tweede helft en kwam na ruim een uur spelen wederom op voorsprong. Miyoshi bezorgde zijn land met zijn tweede doelpunt de broodnodige voorsprong. Zijn doelpunt bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Wederom kon Japan niet lang genieten van de voorsprong. Giménez, de verdediger van Atlético Madrid, bracht zijn land naast Japan. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en zodoende moesten beide ploegen de punten met elkaar delen.

Uruguay gaat na twee wedstrijden met vier punten aan kop in groep C. Chili kan de koppositie overnemen als het komende nacht weet te winnen van Ecuador. De Chilenen wisten de eerste groepswedstrijd met 4-0 te winnen van Japan, dat door het gelijkspel tegen Uruguay in ieder geval voor één dag boven Ecuador staat.