Martens en Femení kennen geen genade met Alaves: 9-1

Tegenstander zijn van Barcelona Femení is al een tijdje bijzonder vervelend. En dat is dit seizoen niet anders. Na gigantische zeges op Valencia en Villarreal werd zaterdagmiddag ook Alaves met keiharde cijfers verslagen: 9-1.

Het begin was nog verrassend in het Estadi Johan Cruijff. Na een kwartier spelen lukte het Alaves om op voorsprong te komen. Het betekende het eerste tegendoelpunt van Barcelona Femení in de competitie. Een tegenslag voor de Catalanen, maar die lieten zich niet van de wijs brengen. Nog voor de rust was de achterstand omgebogen in een geruststellende 3-1 voorsprong dankzij doelpunten van Bruna Vilamala, Lieke Martens en Ana Crnogorcevic,

Na rust nam de thuisploeg zeker geen gas terug. Het duurde slechts zeven minuten voordat een 6-1 voorsprong was bereikt in de tweede helft. Mariona Caldentey, Caroline Graham Hansen en Melanie Serrano zorgen ervoor dat het laatste beetje spanning helemaal weg ging uit de wedstrijd. Vervolgens was het tot het laatste kwartier wachten op de laatste doelpuntenreeks van de dag. Door treffers van Claudia Pina, Jana Fernandez en Asisat Oshoala bleef de teller aan het einde van de rit steken op 9-1. Net geen dubbele cijfers, maar wel weer een fantastische show van Barcelona Femení.