Femení laat werkelijk niets heel van achtervolger Real Sociedad

FC Barcelona Femeni heeft woensdagavond grote indruk gemaakt in de ’topper’ tegen Real Sociedad. De koploper van de competitie versloeg de nummer twee op de ranglijst met maar liefst 1-9! De Catalaanse dominantie in eigen land kon niet beter tot uiting komen.

Het verschil tussen beide ploegen was voor de ontmoeting al zestien punten en dus is er van een titelstrijd geen sprake. Toch bleef het een topper tussen de nummers één en twee van de competitie. In het eerste bedrijf nam Barcelona Femení al snel de leiding door een doelpunt van Asisat Oshoala. Vervolgens was het even wachten op een verdubbeling van de voorsprong. Dat moment kwam vlak voor het rustsignaal, toen Oshoala opnieuw het net wist te vinden.

Barcelona Femení liep in de tweede helft echt hard weg bij de Baskische tegenstander. Na een kwartier spelen stond het al 0-4 door doelpunten van Fridolina Rolfo en Irene Paredes. De vijfde Catalaanse treffer werd snel daarna gemaakt door Lieke Martens. Daarna was het zeker nog niet gedaan met het doelpuntenspektakel. In de slotfase werd er nog even gas gegeven door de machine uit Barcelona. Alexia Putellas, Claudia Pina en Jennifer Hermoso tilden de score naar 0-8. Ook Real Sociedad had nog een aandeel in de uitslag door met Emma Ramirez een eretreffer te maken. Maar in de blessuretijd sloeg Barcelona Femení nóg een keer toe. Marta Torrejon zorgde voor een 1-9 eindstand!

Xavi na belangrijke overwinning: ”Zege kan ommekeer teweeg brengen”