in

Xavi na belangrijke overwinning: ”Zege kan ommekeer teweeg brengen”

FC Barcelona maakte zondagmiddag indruk door Atletico Madrid met 4-2 te verslaan. Met uitstekend spel werd de regerend landskampioen aan de kant gezet. Daarnaast zijn de behaalde drie punten heel belangrijk in de strijd om een Champions League-ticket. Dat beseft trainer Xavi maar al te goed.

”De spelers, de staf en iedereen die Barcelona een warm hard toedraagt, hadden deze overwinning nodig”, aldus Xavi op de persconferentie na de mooie middag in Camp Nou. ”Ik denk dat deze zege een ommekeer teweeg kan brengen voor ons. Dit was heel belangrijk en nu moeten we doorpakken.”

Tot de rode kaart van Dani Alves speelde Barcelona uitstekend. Xavi is dan ook lovend over zijn ploeg. ”Het was niet gemakkelijk dat we vroeg op achterstand kwamen, maar de gelijkmaker van Jordi Alba deed ons duidelijk goed. We hebben een uur heel goed gespeeld. Met elf man vielen we uitstekend aan. We bezetten de juiste ruimtes en wisten Pedri en Gavi goed te vinden. Dani Alves hielp ons te domineren en bood ons telkens opties. De eerste helft was echt exceptioneel, maar we moeten nederig blijven, hard werken en geloven in de speelwijze.”

Dani Alves

FC Barcelona wint in spektakelstuk van Atleti

Femení laat werkelijk niets heel van achtervolger Real Sociedad