Femení kent geen genade; Sevilla met dubbele cijfers verslagen

FC Barcelona Femení heeft afgelopen zaterdag een bijzondere overwinning geboekt. De koploper van de Primera Iberdrola wist in de uitwedstrijd tegen Sevilla de dubbele cijfers te bereiken: 1-10! Er staat op dit moment geen maat op de Catalaanse dames.

Barcelona Femení had vanaf de eerste minuut heel weinig moeite met Sevilla. Na iets meer dan een kwartier spelen stond het al 0-3 voor de bezoekers dankzij twee treffers van Ana-Maria Crnogorčević en een doelpunt van Jennifer Hermoso. Laatstgenoemde was nog binnen het half uur ook verantwoordelijk voor de vierde Catalaanse treffer. Daarmee was het spektakel in het eerste bedrijf nog niet voorbij. Fridolina Rolfö bracht de stand op 0-5 en op slag van rust moest Barcelona een zeldzame tegentreffer incasseren: 1-5.

Veel ploegen zouden het rustig aan gaan doen met een ruime voorsprong. Maar over het algemeen doet Barcelona Femení daar niet aan. En ook afgelopen weekend had de ploeg nog wel wat energie om door te stomen. De ploeg kwam dit seizoen al een aantal keer dicht bij de dubbele cijfers, maar telkens lukte niet. Maar tegen Sevilla werd de mooie grens van tien doelpunten bereikt. Na rust waren Fridolina Rolfö, Claudia Pina, Mariona Caldentey en Jennifer Hermoso (2x) verantwoordelijk voor de vijf Catalaanse doelpunten.