in ,

In het kort: ‘De Ligt op weg naar Juve’ en Chili verovert koppositie

De strijd om Matthijs de Ligt is nog steeds niet gestreden. De 19-jarige Nederlander, die op het moment geniet van een welverdiende vakantie, heeft de topclubs voor het uitkiezen. De Telegraaf bracht vannacht nieuw leven in de brouwerij. Volgens de krant staat De Ligt op het punt naar Juventus te verkassen.

De Telegraaf pakt vandaag uit met een bericht over een miljoenenaanbod dat in Turijn klaarligt voor De Ligt. Juventus zou volgens de krant bereidt zijn om meer dan zeventig miljoen euro te betalen voor de verdediger. Daarnaast kan De Ligt een meerjarig-contract tekenen met een salaris van vijftien tot twintig miljoen euro per jaar. De Telegraaf weet te melden dat de Italiaanse topclub verwacht dat De Ligt snel zal tekenen. Daarmee lijkt er toch een einde te komen aan de soap.

Copa América

Door het 2-2 gelijkspel van Uruguay tegen Japan, kon Chili vannacht bij een overwinning op Ecuador de koppositie overnemen van de Uruguayanen. De Chilenen, met Arturo Vidal uiteraard aan de aftrap, begonnen voortvarend aan hun tweede groepswedstrijd. Na acht minuten spelen was het al raak. Fuenzalida bezorgde zijn land een vroege voorsprong. Nog voor het verstrijken van het eerste halfuur bracht Valencia Ecuador zijn land langszij.

De winnende treffer kwam op naam van Alexis Sánchez, de voormalig speler van FC Barcelona. Na vijf minuten spelen in de tweede helft zorgde hij voor de 1-2, waarmee hij zijn land de overwinning en de koppositie bezorgde. Na twee wedstrijden gaat Chili met zes punten aan de leiding in groep C en is het zeker van de kwartfinale. Uruguay volgt met vier punten. Uruguay en Chili sluiten de groepsfase af met een onderlinge ontmoeting, dinsdag om 01:00 uur.

FC Barcelona Femeni Champions League

Alle speelsters Barcelona Femení door naar achtste finale WK

Riqui Puig

Video | Het seizoen van supertalent Riqui Puig