in , ,

Alle speelsters Barcelona Femení door naar achtste finale WK

FC Barcelona Femeni Champions League

De groepsfase van het WK Vrouwen in Frankrijk zit erop. Het toernooi begon met vijftien speelsters van FC Barcelona Femení, waarmee de club hofleverancier was. We zien ze allemaal terug in de achtste finale van het toernooi.

Nederland Lieke Martens en Stefanie van der Gragt kenden een prima groepsfase. De wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada werden winnend afgesloten. Hierdoor eindige de ploeg als nummer 1 in poule E. Martens begon in alle wedstrijden als basisspeelster. Van der Gragt startte tegen Nieuw-Zeeland, maar moest de wedstrijd tegen Kameroen overslaan vanwege een knieblessure. Tegen Canada bleef de verdedigster de hele wedstrijd op de bank.

Spanje Paños, Marta Torrejón, Andrea Pereira, María León, Leila, Aitana, Vicky, Alexia, Patri en Mariona zijn met Spanje als tweede geëindigd in poule B. De openingswedstrijd werd gewonnen van Zuid-Afrika, waarna Duitsland te sterk bleek in het tweede duel. Een gelijkspel tegen China was uiteindelijk voldoende om een plek in de volgende ronde veilig te stellen.

Engeland Toni Duggan was met de ‘Lionesses’ zeer succesvol in poule D. De wedstrijden tegen Japan, Schotland en Argentinië werden winnend afgesloten, waardoor de Engelsen overduidelijk als nummer één eindigden. De spits moest de eerste twee wedstrijden tegen Schotland en Argentinië missen vanwege een blessure. Tegen Japan begon ze in de basis.

Nigeria Voor Asisat Oshoala en haar landgenoten was het lang spannend of zij zich mochten melden in de achtste finale. Na nederlagen tegen zowel Frankrijk als Noorwegen en een overwinning op Zuid-Korea was de derde plaats een feit. Het was nog de vraag of de Afrikanen een van de beste nummers vier zouden worden, want die zouden zich ook nog plaatsen voor de volgende ronde. Tot de laatste speeldag bleef het spannend. Chili kwam uiteindelijk één doelpunt tekort, waardoor Nigeria uiteindelijk nog even in Frankrijk mag blijven. Of we Oshoala nog terugzien is zeer de vraag. De spits liep in de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk een hamstringblessure op.

Brazilië Andressa Alves zat met Brazilië in poule C en dat bleek een hele spannende te worden. De Zuid-Amerikanen pakten zes punten door zeges op Jamaica en Italië. Desondanks eindigden ze op de derde plaats in de poule. Australië en Italië hadden ook twee overwinningen behaald, maar beide landen hadden een beter doelsaldo. De middenveldster van Barcelona stond zowel tegen Jamaica als Australië in de basis. De laatste groepswedstrijd tegen Italië moest ze vanaf de bank bekijken.

Programma achtste finale: Zaterdag 22 juni
17.30 uur: Duitsland – Nigeria, Grenoble
21.00 uur: Noorwegen – Australië, Nice

Zondag 23 juni
17.30 uur: Engeland – Kameroen, Valenciennes
21.00 uur: Frankrijk – Brazilië, Le Havre

Maandag 24 juni
18.00 uur: Spanje – Verenigde Staten, Reims
21.00 uur: Zweden – Canada, Parijs

Dinsdag 25 juni
18.00 uur: Italië – China, Montpellier
21.00 uur: Nederland – Japan, Rennes

  • Dik gedrukte landen bevatten speelsters van FC Barcelona Femení

Barcelona en Arsenal in 54ste Gamper Cup

In het kort: ‘De Ligt op weg naar Juve’ en Chili verovert koppositie