in ,

Griezmann vol lof over De Jong: “Beste speler tegen wie ik heb gespeeld’’

Griezmann FC Barcelona

Het was een tijdje stil rondom Frenkie de Jong, maar daar kwam vorige week verandering in. Vorige week publiceerde het officiële kanaal van Barcelona een groot interview met De Jong, de eerste sinds de bekendmaking van zijn transfer. Het hele seizoen wordt De Jong al bedolven onder de complimenten. Gisteren was het wederom raak. Dit keer was het Antoine Griezmann, aanvaller van Atlético Madrid, die de loftrompet stak over de middenvelder van Ajax.

“Frenkie de Jong is de beste speler tegen wie ik heb gespeeld’’, zei de Franse aanvaller in gesprek met het programma Oh My Goal. Griezmann en De Jong stonden tot dusverre twee keer tegenover elkaar. Beide keren betrof het een wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland in de Nations League. Frenkie de Jong maakte tijdens de onderlinge ontmoeting in Parijs in september 2018 voor de eerste keer zijn opwachting in de basis van het Nederlands elftal. Ruim twee maanden later stonden beide ploegen wederom tegenover elkaar. Het elftal van Ronald Koeman verbaasde vriend en vijand door de huidig wereldkampioen met 2-0 te verslaan.

”Ik probeerde alles wat ik kon”

Frenkie de Jong maakte in beide wedstrijden zoveel indruk op Griezmann, dat de Fransman niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo benoemt als beste speler tegen wie hij ooit heeft gespeeld, maar de 21-jarige middenvelder van Ajax en Nederland. “In de wedstrijden waarin wij tegenover elkaar stonden is het me geen enkele keer gelukt de bal van hem af te pakken. Ik probeerde alles wat ik kon, maar ik slaagde er niet in’’, aldus de goaltjesdief van Atlético Madrid en het Franse elftal.

Het scheelde niet veel of Griezmann en De Jong waren vanaf volgend seizoen teamgenoten geweest. FC Barcelona was het afgelopen seizoen nadrukkelijk in de markt voor de aanvaller en een transfer naar de kampioen van Spanje leek een kwestie van tijd. Uiteindelijk koos Griezmann ervoor om bij ‘zijn’ Atlético te blijven en zijn contract te verlengen. In de zoektocht naar een nieuwe spits en opvolger van Luis Suárez werd de Fransman door de media wederom als optie benoemd, maar de kans dat hij alsnog naar Barcelona vertrekt lijkt nihil.

André Onana

‘Onana bij Barcelona in beeld als opvolger voor Cillessen’

Selectie voor bekerclásico bekend; Arthur en Cillessen keren terug