in

‘Onana bij Barcelona in beeld als opvolger voor Cillessen’

André Onana

Deze week speelt FC Barcelona twee clasico’s tegen aartsrivaal Real Madrid. Een in de competitie en midweeks spelen de Catalanen om een plek in de finale van de Copa del Rey tegen de Real Madrid. Barcelona hoopt tijdens het bekerduel te kunnen beschikken over Jasper Cillessen, die nog niet volledig fit is verklaard. De Nederlander speelt mogelijk zijn laatste duel in de beker voor Barcelona. Cillessen is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij de Catalanen en de club heeft zijn oog inmiddels laten vallen op André Onana als vervanger.

Jasper Cillessen is dit seizoen, net zoals de voorgaande seizoenen, de doelman voor de Copa del Rey bij Barcelona. De Nederlander is niet tevreden met die situatie en kiest mogelijk komende zomer voor meer speelminuten bij een andere club. Bij een eventuele uitschakeling woensdag kan het Cillessen’s laatste duel zijn voor Barcelona. Echter is de doelman nog niet fit verklaard door de club en is de kans aanwezig dat Cillessen helemaal niet meer in actie komt voor Barcelona.

Onana als alternatief

Bij een eventueel vertrek van Jasper Cillessen heeft Barcelona een alternatief voor de Nederlander. De club ziet namelijk in André Onana een uitstekende vervanger en bovendien kent de club Onana (22) goed. De doelman van Ajax speelde namelijk in de jeugdopleiding van de Catalanen en vertrok in 2015 naar Amsterdam. De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo weet dinsdag te melden dat Onana’s zaakwaarnemer Ajax inmiddels heeft laten weten van de interesse van Barcelona. De club verwacht Onana voor zo’n 20 miljoen euro over te kunnen nemen van Ajax.

EL CLÁSICO | Een magistrale Ronaldinho in Bernabéu

Griezmann FC Barcelona

Griezmann vol lof over De Jong: “Beste speler tegen wie ik heb gespeeld’’