in

EL CLÁSICO | Een magistrale Ronaldinho in Bernabéu

Het gebeurt niet vaak dat het publiek van de thuisspelende ploeg een staande ovatie in huis heeft voor een speler van de grote rivaal, maar tijdens wedstrijden tussen Real Madrid en FC Barcelona in Bernabéu wil het nog wel eens gebeuren dat de Madrileense fans op de banken staan voor een speler van Barcelona. Ronaldinho kreeg het voor elkaar. In aanloop naar de komende twee Clásico’s pakt BarçaSource het magistrale moment er nog maar eens bij.

Het seizoen 2005/2006 ging de boeken in als het seizoen dat FC Barcelona, onder leiding van Frank Rijkaard, eindelijk weer eens de Champions League wist te veroveren. In de finale werd Arsenal met 2-1 verslagen. Maar de beste wedstrijd van dat seizoen werd misschien wel gespeeld in november 2005. Op 19 november dat jaar stond de Clásico tussen Real Madrid en Barcelona in Madrid op het programma. Met onder andere Zidane, Ronaldo, Raul en Beckham bracht de Koninklijke veel grote namen aan de aftrap, maar het was uiteindelijk een speler van Barcelona die de show stal.

Dankzij een magistrale show van Ronnie won Barcelona met 0-3 in het stadion van de eeuwige rivaal. De 0-1 werd dan nog gemaakt door Samuel Eto’o, maar daarna was het de beurt aan Ronaldinho. De Braziliaan, die zijn directe tegenstander Sergio Ramos heel wat nachtmerries bezorgde, zorgde met een schitterende solo voor de 0-2. Niet veel minuten na zijn eerste treffer noteerde hij zijn tweede. Wederom een pracht van een doelpunt.

Een staande ovatie

Terwijl de spelers van Real Madrid er verslagen bij liepen en die van Barcelona feestvierden, gebeurde er iets opmerkelijks op de tribunes. Ronaldinho deed wat tot die dag in november alleen Diego Maradona voor elkaar kreeg: het Madrileense publiek op de banken krijgen. Het applaus van de fans van de thuisploeg bevestigde hoe uitzonderlijk de prestatie van de Braziliaanse baltovenaar was. Niet lang na de wedstrijd in Bernabéu mocht Ronaldinho voor het tweede opeenvolgende jaar de prijs voor beste voetballer ter wereld in ontvangst nemen. Na zijn magistrale optreden op die dag in november natuurlijk niet meer dan terecht.

De grote Ronaldinho show in beeld (minuut 0:01-1:08):

EL CLÁSICO | Messi zijn mooiste doelpunten op bezoek bij de rivaal

André Onana

‘Onana bij Barcelona in beeld als opvolger voor Cillessen’