in

Eerste Barça-interview Frenkie de Jong: ”Barcelona is mijn droomclub”

Frenkie de Jong interview

Het is alweer een maand geleden dat Frenkie de Jong zijn ja-woord gaf aan FC Barcelona. De Catalanen wonnen de strijd van Paris Saint-Germain en wisten de middenvelder van Ajax te overtuigen. Ruim een maand later heeft de Nederlander zijn eerste echte interview gegeven voor de camera van BarçaTV.

Frenkie de Jong maakt komende zomer voor 86 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona. “Ik was heel blij toen ik de beslissing had genomen. Uiteraard heb ik het met mijn familie gevierd, maar we zitten nog midden in het seizoen, dus we hebben niet te gek gemaakt”, zei de 21-jarige Frenkie voor de camera van BarçaTV.

”Ik heb altijd van FC Barcelona gedroomd, al sinds dat ik kind was wilde ik voor de club spelen”, gaat De Jong verder. ”Ik houd van de spelers en de speelstijl. Barcelona is mijn droomclub.”

Frenkie de Jong is niet de eerste Nederlander die in actie gaat komen voor FC Barcelona. In het verleden speelden ook onder meer Johan Cruijff, Ronald Koeman en Marc Overmars voor de club. ”Toen Barcelona concreet werd voor mij heb ik wel met Marc gesproken. Hij was positief en zei meteen: Ja, het is daar geweldig. De spelers, de mensen in de stad, het leven… Als je de kans krijgt, moet je die pakken.”

Messi

De Jong kijkt het meest uit naar het samenspelen met Lionel Messi. ”Ik kijk er erg naar uit om met hem op het veld te staan. Naar mijn mening is hij de allerbeste speler van de wereld”, vertelt hij. ”Hij is de meest complete speler die er is. Hij kan alles met de bal. Hij heeft een geweldig schot met zijn linkerbeen en hij is heel erg slim. Voor mij is hij van een ander niveau.”

Tot slot heeft de middenvelder van Ajax nog een bericht voor de fans van FC Barcelona. Hi Barça-fans, Ik kijk er erg naar uit om in het nieuwe seizoen voor FC Barcelona te spelen. Ik hoop dat ik ervan geniet. Zie jullie later.”

Arthur Melo

El Clasico een stap dichterbij; Arthur terug op trainingsveld

Messi Vs Sevilla

In één keer! Messi scoort juweel van een doelpunt tegen Sevilla