in

Geen crisis bij Femeni; ook Villarreal met indrukwekkende cijfers verslagen

FC Barcelona zit als club in een zware tijd. Maar gelukkig is er nog het vrouwenelftal om voor wat positiviteit te zorgen. Lieke Martens & Co waren vorig seizoen al ongekend succesvol en die lijn wordt nu doorgetrokken. Woensdagavond werd op bezoek bij Villarreal opnieuw een voetbalshow weggegeven.

Lieke Martens begon voor het eerst in de basis en dat bleek een goede zet van trainer Jonatan Giráldez. Want een kwartier spelen was het de Nederlandse superster die voor de 0-1 zorgde. Nog voor het eerste half uur was verstreken stond de tweede Catalaanse treffer op het scorebord dankzij Alexia Putellas. Mocht Villarreal toen nog hoop hebben gehad op een goed resultaat, dan was die hoop vlak voor rust wel weg. Marta Torrejon zorgde ervoor dat beide teams de kleedkamers opzochten met een 0-3 stand.

In de tweede helft nam Barcelona Femení geen gas terug. De bal rolde amper weer toen Aitana Bonmati de 0-4 maakte. Acht minuten na deze treffer stond het al 0-6 door productiviteit van Alexia Putellas en Asisat Oshoala. Vervolgens bleef het een tijdje stil, maar dat betekende niet dat er helemaal niks meer ging gebeuren. Tien minuten voor tijd maakte Oshoala haar tweede treffer en daarna lukte het ook Martens om voor de tweede keer te scoren. En zo bleek aan het einde van de rit dat de eindstand 0-8 was, dezelfde score als tegen Valencia afgelopen zaterdag.

Gavi | FC Barcelona

Luis Enrique verrast met Gavi in selectie voor ontknoping Nations League

Camp Nou | BarçaSource.nl

Catalaanse radiozender wijst Ten Hag aan als opvolger Koeman