in

Catalaanse radiozender wijst Ten Hag aan als opvolger Koeman

Camp Nou | BarçaSource.nl

Het zou zomaar eens kunnen dat voor Ronald Koeman het boek FC Barcelona sluit na het duel van vanavond tegen Atletico Madrid. De coach zit in een onhoudbare situatie bij de Catalanen en de lijst met mogelijke opvolgers wordt alsmaar groter. Maar radiozender Catalunya Radio weet het zeker: Erik ten Hag is de topfavoriet van voorzitter Joan Laporta.

Het enige probleem voor Laporta is dat Ten Hag momenteel erg vast op zijn plek zit bij Ajax. Het gaat de Nederlander voor de wind bij de Amsterdammers. Bovendien heeft de coach nog een lopend contract en zal Marc Overmars er alles aan doen om zijn coach te behouden.

Naast de naam van Ten Hag worden ook al dagen Pirlo, Xavi, Robert Martínez en Gallardo genoemd als mogelijke opvolgers bij FC Barcelona. Al wil laatstgenoemde zijn contract gewoon uitdienen bij River Plate. Joachim Löw wordt ook genoemd. Hij kan transfervrij naar Barcelona vertrekken.

Een interne oplossing heeft FC Barcelona momenteel niet. Jordi Cruijff werd als optie genoemd, maar de zoon van Johan wil dat liever niet. García Pimienta behoort ook tot de optie. Hij was coach van Barça B en heeft op dit moment geen team. Echter lijkt de verstandhouding met Laporta niet geweldig te zijn. De komende uren moet uitwijzen of Ronald Koeman na dit weekend nog trainer is van FC Barcelona.

Geen crisis bij Femeni; ook Villarreal met indrukwekkende cijfers verslagen

Gavi

Tweede nederlaag in een week voor FC Barcelona