in

Femení geeft duidelijk signaal af met zege op concurrent Atletico Madrid

FC Barcelona Femení is een tijdje de beste vrouwenploeg van Spanje. In de Primera Iberdrola is Atletico Madrid de grootste concurrent in de strijd om de titel. Maar ook dat team werd afgelopen weekend met duidelijke cijfers opzij gezet.

Voorafgaand aan de topper in Madrid was het verschil twee punten in het voordeel van Barcelona Femení. De koploper begon niet voor het eerst zonder Lieke Martens. Maar wél met de Nigeriaanse doelpuntenmachine Asisat Oshoala. Zij wist de wedstrijden open te breken na 35 minuten. Van dichtbij kon ze de bal binnen tikken achter keepster Lola.

De 0-1 stand bleef na rust lang op het scorebord staan. Twintig minuten voor tijd maakte Aitana Bonmatí de bevrijdende tweede treffer. Ze legde aan vanaf een meter of twintig en haar inzet kon niet gekeerd worden door de doelvrouw van Atletico Madrid. Een paar minuten later was het raak voor Lieke Martens, die na een uur spelen in het elftal was gekomen. De Nederlandse kreeg de bal op een presenteerblaadje van Graham Hansen en ze schoot ‘m overtuigend tegen de touwen.

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1446911579128311822

Historisch debuut Gavi bij Nations League-finalist Spanje

Camp Nou

Camp Nou terug naar volledige capaciteit