in

Historisch debuut Gavi bij Nations League-finalist Spanje

Het Spaanse voetbal kan terugkijken op een mooie avond. De nationale ploeg heeft zich geplaatst voor de finale van de Nations League door een 1-2 overwinning op Italië en een nieuw talent heeft zijn debuut gemaakt: Gavi.

Gavi zit voor het eerst bij de Spaanse selectie en tegen Italië mocht hij meteen in de basis beginnen. Debuteren met een plek in de opstelling is al bijzonder, maar de entree van de middenvelder heeft nog een extra tintje. Hij is de jongste debutant ooit namens Spanje. Gavi is vandaag de dag 17 jaar en 62 dagen jong. Het record stond op naam van Ángel Zubieta, die 17 jaar en 284 dagen oud was toen hij in 1936 debuteerde voor ‘La Roja.

Het was al een grote verrassing dat Gavi werd opgenomen in de Spaanse selectie voor de ontknoping van de Nations League. De piepjonge middenvelder maakt pas sinds afgelopen zomer deel uit van de A-selectie van FC Barcelona. Hij krijgt kansen van trainer Ronald Koeman, maar is zeker nog geen vaste basisspeler.

Gavi mocht lang meedoen. Hij werd in de 83e minuut vervangen door een goede bekende: Sergi Roberto. Sergio Busquets was de aanvoerder bij Spanje en hij deed de hele wedstrijd mee. Eric Garcia bleef op de bank.

Spanje mag zich dus gaan opmaken voor de finale van de Nations League. Die wordt zondagavond gespeeld in het Milanese San Siro. De tegenstander wordt België of Frankrijk. Die landen strijden donderdagavond om een finaleticket.

Barcelona maakt jaarcijfers bekend; groot verlies van 481 miljoen euro

Femení geeft duidelijk signaal af met zege op concurrent Atletico Madrid