in

AngryAngry

FC Barcelona neemt juridische stappen na onthulling mega-salaris Lionel Messi

El Mundo lekt salaris Lionel Messi

Het is de week van lekken bij FC Barcelona. Eerder deze lekte een verslag van de technisch secretaris Ramón Planes uit over de winterse transfermarkt van FC Barcelona, waarin Samuel Umtiti en Mingueza niet gespaard werden. Zondag onthulde de Spaanse krant El Mundo het mega-salaris van Lionel Messi sinds zijn contractverlenging in 2017.

Lionel Messi verlengde in 2017 zijn contract bij FC Barcelona en zou in vier jaar tijd ruim 555 miljoen euro verdienen. Die deal omvat een jaarsalaris van 138 miljoen euro, exclusief 115 miljoen euro aan tekengeld en 77 miljoen euro aan bonussen.

Cover of 'El Mundo' from January 31, 2021 / Networks

De krant weet bovendien te melden dat de Argentijnse superster van FC Barcelona al 92% van dat salaris heeft geïncasseerd. Dat komt neer op een bedrag van ruim 511 miljoen euro.

In de variabelen zijn cijfers als 1,5 miljoen euro per seizoen voor het spelen van 60% van de wedstrijden; 1,5 miljoen voor het bereiken van een volgende ronde in de de Champions League, 3 miljoen om de finale van het miljoenenbal te bereiken en nog eens 3 miljoen euro als de Liga wordt gewonnen. Er is ook een clausule over de onafhankelijkheid van Catalonië: als die wordt afgekondigd, kan het contract worden ontbonden.

News from 'El Mundo' about Messi's contract / Redes

Juridische stappen

Barcelona, dat momenteel diep in de schulden zit, behaalde met Messi ruim dertig titels. De Argentijn heeft bij Barça een aflopend contract en gaf afgelopen jaar aan te willen vertrekken vanwege de slechte prestaties en de handelswijze van het afgetreden bestuur. Uiteindelijk bleef Messi vanwege zijn huidige contract. De nieuwe onthullingen zullen Messi niet motiveren om nog eens enkele jaren bij FC Barcelona te blijven.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1355835149070565383?s=20

Zondagmiddag bracht Barcelona een statement naar buiten waarin het de publicatie veroordeelt en ontkent dat het contract vanuit de club is gelekt. De Catalanen gaan onderzoeken of zij een rechtszaak kunnen beginnen tegen El Mundo. Ook Lionel Messi zou het er niet bij laten zitten en heeft volgens RAC1 inmiddels zijn advocaten opdracht gegeven om de zaak te onderzoeken.

Mina blikt terug: ”Kreeg niet de speeltijd die ik nodig had”

Camp Nou | BarçaSource.nl

Matchday | FC Barcelona – Athletic Bilbao