in ,

FC Barcelona kroont zich tot landskampioen 2022-2023!

Kampioenen! FC Barcelona is zondagavond voor de 27e keer in de clubhistorie kampioen van Spanje geworden! De ploeg van Xavi stelde de titel veilig door met 2-4 te winnen bij stadsgenoot Espanyol. Het is voor de club de eerste landstitel sinds 2019.

Barcelona begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat alleen een overwinning genoeg was om kampioen te worden. De ploeg zette al snel een stap in de goede richting. In de elfde minuut stoomde Alejandro Balde op aan de linkerkant van het veld en toen hij de achterlijn bereikte gaf hij de bal voor op Robert Lewandowski. De spits was scherp en tikte de bal het doel in. Niet lang daarna werd de voorsprong al verdubbeld. Nu was Balde niet de aangever, maar de doelpuntenmaker. Hij schoot de bal knap binnen na een heerlijke voorzet van Pedri. Kort voor rust werd de wedstrijd al helemaal in het slot gegooid door Lewandowski, die een voorzet van Raphinha promoveerde tot doelpunt: 0-3.

Met een geruststellende voorsprong kon Barcelona beginnen aan de tweede helft en de marge werd nóg groter toen Jules Kounde de bal in de 54e minuut binnen kopte na een fenomenale assist van Frenkie de Jong. Het was voor de Franse verdediger zijn eerste doelpunt voor de club. In het restant van de wedstrijd verdween de scherpte uit het spel van de aanstaande landskampioen. Dat resulteerde in wat kansen voor Espanyol, dat zelfs nog twee keer wist te scoren. Puado en Joselu zorgden voor een zeldzaamheid in de competitie door Marc-Andre ter Stegen twee keer te passeren in een wedstrijd. Maar dat had geen invloed op het eindresultaat en dus was de landstitel van het seizoen 2022-2023 binnen!

In eerste instantie vierden selectie en staf het feest op het veld. Maar al snel moest iedereen naar binnen vluchten toen een deel van de Espanyol-aanhang met verkeerde bedoelingen het veld betrad. Gelukkig kon het grote feest in de kleedkamer verder gaan.