Barcelona eenvoudig langs Almeria in afscheidswedstrijd Pique

Een avond met een lach en een traan. Zo mag de thuiswedstrijd tegen Almeria wel genoemd worden. FC Barcelona won met 2-0 en pakte dus drie belangrijke punten in de competitie. Maar ook waren er de emoties vanwege het afscheid van Gerard Pique, de man die een paar dagen geleden aankondigde te stoppen met professioneel voetbal.

De wedstrijd tegen Almeria betekende de laatste wedstrijd van Pique in Spotify Camp Nou. De verdediger kwam dit seizoen amper aan spelen toe, maar mocht in deze wedstrijd in de basis beginnen van Xavi. Met de afscheid nemende Pique op het veld was Barcelona vanaf de eerste minuut dominant. Binnen tien minuten kreeg de ploeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een handsbal van een Almeria-speler ging de bal op de stip. Lewandowski ging achter de bal staan en meestal is dat een garantie voor een treffer. Maar dit keer schoot hij de bal via de paal naast. Na dit moment duurde het even voordat de thuisploeg weer een kans wist te creëren. In de slotfase van de eerste helft was Ferran Torres een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar hij had het vizier niet op scherp staan. De grootste mogelijkheid was voor Ousmane Dembele, die de bal van dichtbij niet in een half leeg doel kreeg.

Kort na rust was het wel raak voor de Fransman. Vanaf de rechterkant van het veld dribbelde hij naar het midden toe en vervolgens schoot hij de bal heel kalm in de hoek. Een kwartier daarna wisten de Catalanen de voorsprong te verdubbelen. Nadat Ansu Fati nog op de keeper stuitte wist Frenkie de Jong de bal in de rebound overtuigend raak te schieten. In het laatste half uur gebeurde er niet heel veel meer. Barcelona bleef de baas op het veld, zonder dat het echt goed speelde. Maar natuurlijk vond het mooiste moment van de avond plaats in de slotfase van het duel. Tien minuten voor tijd haalde Xavi Pique naar de kant voor een ultieme publiekswissel. De ruim 90.000 aanwezige toeschouwers gingen staan en brachten hulde aan een groot voetballer. Het werd een mooi en zeker ook emotioneel moment.