FC Barcelona heeft Atlético Madrid weer in het vizier

FC Barcelona

Door de overwinning op Valencia heeft FC Barcelona de koppositie voor het eerst dit seizoen in het vizier. De Catalanen zagen Atlético Madrid eerder op de zaterdagavond namelijk punten verspelen.

FC Barcelona boekte zaterdagavond een vrij gemakkelijke zege op Valencia. Dankzij doelpunten van Ansu Fati en Frenkie de Jong stond het na een kleine tien minuten spelen al 2-0. Valencia kwam via Kevin Gameiro terug in de wedstrijd, maar was het restant van de wedstrijd het slachtoffer van een grote Catalaanse rondo. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-2 overwinning voor Barcelona. Door de driepunter in eigen huis naderen de manschappen van Valverde de top-drie.

Atlético Madrid

De ploeg van Diego Simeone begon uitstekend aan het nieuwe seizoen. Met negen punten uit drie wedstrijden was Atlético Madrid de enige ploeg met de volle buit. De interlandperiode heeft de Madrilenen echter geen goed gedaan. Zaterdagavond ging de nummer twee van vorig seizoen met 2-0 onderuit bij Real Sociedad. De gastheer sloeg genadeloos toe in de tweede helft. Dankzij doelpunten van Martin Ødegaard en Nacho Monreal liep Sociedad binnen drie minuten weg bij de bezoekers.

Een slechte generale repetitie voor Simeone en zijn mannen in aanloop naar de kraker tegen Juventus in de Champions League. Barcelona is koploper Atlético Madrid nu op twee punten genaderd.

Real Madrid

Ook de tweede concurrent uit de hoofdstad kwam zaterdag in actie. Real Madrid nam het in eigen huis op tegen Levante. Het elftal van Zidane begon voortvarend aan de wedstrijd en zocht met een 3-0 ruststand de kleedkamers op. In de tweede helft kregen de toeschouwers echter een totaal andere wedstrijd te zien. Doelpunten van Borja Mayoral en Melero brachten Levante terug in de wedstrijd, maar tot een complete verrassing kwam het niet.

Door de tweede overwinning van dit seizoen is de ploeg van Zidane Atlético genaderd op nog maar één puntje. Daarentegen is de voorsprong op Barcelona ook slechts één puntje. Met de overwinning op Levante op zak, reizen Zidane en zijn manschappen komende week af naar Parijs. Op woensdag staat daar namelijk de kraker tegen Paris Saint-Germain op het programma.