in , ,

Messi treft in Madrid een van zijn favoriete tegenstanders

Lionel Messi en zijn gezin voorafgaand aan de aftrap tegen Real Valladolid

In de strijd om de landstitel kan FC Barcelona zaterdagavond uitstekende zaken doen. Dan moet de ploeg van Ronald Koeman wel zien te winnen op bezoek bij aartsrivaal Real Madrid. In de tweede Clásico van het seizoen zijn de ogen vanzelfsprekend gericht op Lionel Messi. En waarom ook niet? De Argentijn scoorde in zijn loopbaan al heel vaak tegen de Madrilenen.

Messi lacht weer. Dat mag toch wel een klein wonder worden genoemd. Zeker als je je bedenkt dat hij in de aanloop naar dit seizoen nog serieus dreigde met een vertrek bij FC Barcelona. Toenmalig president Josep Maria Bartomeu liet de sterspeler en aanvoerder echter niet gaan. In de eerste maanden die volgden kregen we nog niet de Messi te zien die we kennen. Ook in de Clásico in Camp Nou kon hij het verschil niet maken. Real Madrid zegevierde in oktober met 1-3 in Catalonië en dat deed natuurlijk pijn.

Maar dat is verleden tijd. Hoewel FC Barcelona onlangs door Paris Saint-Germain werd uitgeschakeld in de Champions League, beleeft het vooralsnog een uitstekend 2021. De ploeg van Koeman is dit kalenderjaar nog ongeslagen in de competitie, speelt binnenkort de finale van de Copa del Rey en heeft het landskampioenschap in eigen hand. Dat heeft Barça vooral te danken aan Messi. De Argentijn scoorde na de jaarwisseling alleen al in La Liga zestien keer. Daarnaast gaf hij ook nog eens zeven assists. Ofwel, hij is in bloedvorm.

Hattricks

Real Madrid zal daar natuurlijk niet heel erg blij mee zijn. De aartsrivaal van FC Barcelona is in de afgelopen jaren vaak genoeg slachtoffer geweest van een fenomenale Messi. In 44 officiële Clásico’s was ’s werelds beste voetballer 26 keer trefzeker. Zijn eerste doelpunt(en) maakte hij in het seizoen 2006/2007. In de thuiswedstrijd tegen Real Madrid schoot Messi er direct drie tegen de touwen. Dat was niet zijn enige hattrick tegen de Madrilenen. In 2014 herhaalde hij dat kunststukje. Toen in Santiago Bernabéu, het hol van de leeuw. Met drie doelpunten én een assist had hij een enorm aandeel in de 3-4 zege.

De Clásico van 23 maart 2014 was uiteraard één van de mooiste die Messi heeft gespeeld. Maar wat te denken van de ontmoeting in Madrid in 2009, toen FC Barcelona met maar liefst 2-6 zegevierde. Met onder anderen Xavi en Andrés Iniesta om hem heen, schoot Messi er twee langs de arme Iker Casillas. Ook de 5-0 overwinning in 2010 zal menig Barcelona-supporter nog heel lang bijblijven. Messi scoorde die avond weliswaar niet, maar was met twee assists wel doorslaggevend voor zijn ploeg, die destijds onder leiding stond van Pep Guardiola.

Het wordt overigens wel weer tijd dat Messi scoort tegen Real Madrid. De laatste keer dat onze aanvoerder het net vond tegen de eeuwige rivaal, was op 6 mei 2018. Bijna drie jaar geleden. Messi was toen de maker van de 2-1. Het onderonsje eindigde uiteindelijk in 2-2. Omdat we goede hoop hebben dat de Argentijn de ploeg van Zinedine Zidane morgenavond serieus pijn gaat doen, kun je hieronder naar alle doelpunten van Messi tegen Real Madrid kijken.

Ronald Koeman

Goed nieuws voor Koeman in aanloop naar El Clásico in Madrid

EL Clasico | Real Madrid – FC Barcelona