Opvallend audiofragment tijdens Clásico: grensrechter is het eens met Koeman

Camp Nou | BarçaSource.nl

De Clásico krijgt mogelijk nog een staartje. FC Barcelona verloor afgelopen zaterdag van Real Madrid, onder meer door discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Sergio Ramos schoot na rust zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. In Catalonië konden ze maar moeilijk begrijpen dat dat doelpunt vanaf de strafschopstip tot stand kwam. Uit een audiofragment blijkt dat niet alleen Ronald Koeman en de zijnen het oneens waren met die beslissing. Ook de grensrechter van dienst was van mening dat Ramos de eerste overtreding maakte in het duel met Clément Lenglet.

Barcelona begint goed aan de tweede helft en krijgt via Philippe Coutinho de kans om op voorsprong te komen. Zijn misser blijft niet zonder gevolgen. Na 62 minuten voetbal krijgt Real Madrid namelijk een strafschop. Lenglet trekt Ramos naar de grond en de scheidsrechter grijpt in. De grensrechter roept echter duidelijk: “Ramos agarra primero la camiseta!”, wat betekent dat Ramos de eerste overtreding maakte. Manuera wilde meegaan met het advies van zijn assistent, tot de VAR hem alleen de beelden liet zien van de overtreding van Lenglet. Dit resulteerde in een penalty.

Barça heeft het fragment aangevraagd bij de officiële Spaanse bond en is bereid om stappen te nemen als het inderdaad lijkt op een bewuste fout. Scheidsrechter Manuera kwam maandag aardig negatief in het nieuws, aangezien hij volgens Sport zijn hele leven al connecties heeft met Los Blancos.