in ,

Goed nieuws voor Koeman in aanloop naar El Clásico in Madrid

Ronald Koeman

Heel lang leek het erop dat FC Barcelona tegen Real Valladolid niet ging profiteren van de nederlaag van Atlético Madrid in Sevilla. In de blessuretijd bezorgde Ousmane Dembélé de Catalanen echter alsnog de overwinning. Daardoor bedraagt de achterstand op de koploper nog slechts één puntje. Zaterdagavond kan de ploeg van Ronald Koeman uitlopen op nummer drie Real Madrid. In de tweede Clásico van dit seizoen kan Koeman weer een beroep doen op Gerard Piqué en Sergi Roberto.

En dat is natuurlijk goed nieuws voor FC Barcelona en Koeman. De Catalanen zaten in de afgelopen weken niet heel erg ruim in de verdedigers. Dat had als gevolg dat Frenkie de Jong vaker wel dan niet achterin moest spelen. De Nederlander deed dat overigens naar behoren. Het zal Koeman echter goed doen dat hij met de terugkeer van Piqué en Roberto meer opties heeft, waardoor De Jong weer op zijn vertrouwde positie uit de voeten kan. De kans dat Piqué en Roberto tegen Real Madrid al in actie komen, is overigens niet heel groot.

Koeman zal niet heel veel risico’s willen nemen met beide verdedigers. Roberto zijn laatste optreden dateert namelijk van 3 februari jongstleden. Toen deed hij een klein uur mee in de bekerwedstrijd tegen Granada. Het was pas de achtste keer dat hij dit seizoen in actie kwam. Het verhaal van Piqué is inmiddels wel bekend. De ervaren verdediger liep nog voor de jaarwisseling een zware blessure op in de uitwedstrijd tegen Atlético. FC Barcelona vreesde dat hij dit seizoen helemaal niet meer in actie zou komen. Hij maakte echter sneller dan verwacht zijn rentree. Dat was tegen Paris Saint-Germain in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League.

Niet heel lang daarna viel Piqué opnieuw uit met een blessure. Daar is hij inmiddels dus voldoende van hersteld om weer in actie te kunnen komen. Zodoende beschikt Koeman – op Ansu Fati, Philippe Coutinho en Neto – over een fitte spelersgroep. Real Madrid mist daarentegen flink wat grote namen. Zo zijn Sergio Ramos, Raphael Varane en Eden Hazard allemaal niet inzetbaar. Desondanks zegevierde Real Madrid van de week wel met 3-1 tegen Liverpool. Met het vertrouwen zit het dus wel goed. De aftrap van El Clásico is morgenavond om 21.00 uur.

https://twitter.com/realmadrid/status/1380502192872960008?s=20

Lahoz valt uit met blessure; Manzano nieuwe leidsman Clásico

Lionel Messi en zijn gezin voorafgaand aan de aftrap tegen Real Valladolid

Messi treft in Madrid een van zijn favoriete tegenstanders