Messi en Dest schitteren in voetbalshow FC Barcelona

Dest Real Sociedad

FC Barcelona heeft geen fouten gemaakt in de achtervolging op Atletico Madrid. De ploeg van Ronald Koeman walste zondagavond over Real Sociedad heen, de nummer vijf van de Liga. Sergiño Dest maakte eindelijk zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona in de competitie. En mede door zijn treffer wonnen de Catalanen met 6-1.

In Anoeta kwam het duel pas na een half uur spelen echt los, toen isak een grote kans miste voor Real Sociedad. De aanvaller stuitte op Ter Stegen. Even later was het aan de andere kant wel raak voor FC Barcelona. Het was Antoine Griezmann die op zijn verjaardag de 1-0 maakte voor FC Barcelona, na een scherpe voorzet van Jordi Alba.

Het werd het duel van Sergiño Dest in Anoeta. De vleugelverdediger maakte veel indruk met zijn acties in de eerste helft. En kort voor de pauze mocht de Amerikaan zelfs de 2-0 voor FC Barcelona maken na een assist van Lionel Messi. Het was Dest zijn eerste doelpunt in de competitie voor FC Barcelona.

Na de pauze walste FC Barcelona over Real Sociedad heen, want kort na de rust was het opnieuw Dest die mocht scoren na een assist van Alba. Hij schoot eenvoudig de 3-0 binnen voor Barcelona. En na de treffer van Lionel Messi, drie minuten later, was het gedaan in Anoeta. De Argentijn tikte fraai binnen na een schitterende dieptepass van Busquets. Barcelona kon na de 4-0 vrij voetballen, waardoor Koeman ook een aantal wissels doorvoerde.

Ousmane Dembélé leek de laatste speler van FC Barcelona die op het scorebord zou komen. Hij maakte ruim een kwartier voor tijd de vijfde voor de Catalanen. De Fransman schoot vanaf links in de verre hoek raak. Even daarvoor werd zijn doelpunt vanuit de andere hoek afgekeurd.

Deed Real Sociedad dan helemaal niets? Jawel, want tien minuten voor tijd was het Barrenetxea die iets terug deed voor zijn ploeg. De aanvaller schoot met een prachtig schot in de verre kruising raak en maakte de 1-5 voor de thuisploeg.

In de slotminuut van het duel maakte FC Barcelona misschien wel het mooiste doelpunt van de avond. Een snelle combinatie tussen Ilaix, Messi, Puig en uiteindelijk Alba was het Messi die het duel met 6-1 in het slot gooide. Een ouderwets Barça-doelpunt.

Door de 6-1 zege van FC Barcelona blijft de ploeg van Ronald Koeman in het spoor van Atletico Madrid. De Catalanen hebben een achterstand van slechts vier punten op de Madrilenen.