in ,

In beeld: De Jong maakt eerste treffer voor FC Barcelona

Evenals Borussia Dortmund kende FC Barcelona zaterdag een uitstekende generale repetitie in aanloop naar de onderlinge kraker in de Champions League. Barcelona was in eigen huis met 5-2 te sterk voor Valencia. Frenkie de Jong was een van de uitblinkers. De Nederlander scoorde zijn eerste doelpunt en gaf zijn eerste assist in Catalaanse dienst.

FC Barcelona begon voortvarend aan het duel. Dat had de regerend landskampioen te danken aan onder meer Ansu Fati en Frenkie de Jong. Beide spelers vonden elkaar blindelings en dat resulteerde de eerste zeven minuten in twee doelpunten. Bij de 1-0 van Fati was De Jong de aangever; bij de 2-0 waren de rollen omgedraaid. De tweede Catalaanse treffer was de eerste van De Jong in het shirt van Barcelona.

Moeilijke start

Frenkie de Jong kende een moeilijke start in Barcelona. In de wedstrijden tegen Real Betis en Osasuna was de Nederlander nog duidelijk zoekende op zijn nieuwe positie. Zo was hij in de thuiswedstrijd tegen Real Betis de veldspeler met de minste balcontacten. Alhoewel zijn start niet denderend was, behield De Jong het vertrouwen van Valverde. Dat vertrouwen betaalde hij tegen Valencia dus uit met een doelpunt en een assist. Zijn vader, John, vierde het doelpunt als zijn eigen:

https://twitter.com/footbaii_hq/status/1172971060947574784?s=21

Champions League

De hoogtepunten volgen zich deze weken in hoog tempo op voor De Jong. Vorige week maakte hij nog zijn eerste interlandtreffer. Dinsdagavond wacht zijn eerste Champions League optreden met FC Barcelona. De Catalanen reizen voor hun eerste groepswedstrijd af naar Dortmund, dat zaterdag vrij eenvoudig won van Bayer Leverkusen: 4-0.

Barcelona overtuigend langs Valencia; eerste treffer De Jong

FC Barcelona

FC Barcelona heeft Atlético Madrid weer in het vizier