in , ,

Barcelona overtuigend langs Valencia; eerste treffer De Jong

FC Barcelona is uitstekend uit de interlandperiode gekomen. De ploeg van trainer Ernesto Valverde was zaterdagavond met 5-1 te sterk voor Valencia. Het werd een speciale avond voor Frenkie de Jong.

De Nederlandse middenvelder was al in de tweede minuut betrokken bij de openingstreffer. Hij gaf de bal strak voor en het jonge talent Ansu Fati schoot op overtuigende wijze raak. Vijf minuten later werd het nog mooier voor De Jong. Op aangeven van de eveneens uitblinkende Fati maakte ‘Frenkie’ zijn eerste treffer in het shirt van Barcelona. De thuisploeg bleef in het restant van de eerste helft de betere partij. Toch keerde de spanning na ongeveer een half uur spelen weer terug in de wedstrijd. Kevin Gameiro schoot raak via de paal. De treffer werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR werd het alsnog 2-1.

Pique bracht het verschil tussen beide ploegen vlak na rust terug naar twee doelpunten. De verdediger tikte van dichtbij binnen, nadat Cillessen een schot van Griezmann niet goed verwerkte. Na een uur spelen mocht Luis Suarez zijn rentree maken na een blessure. En de spits liet zich meteen zien! Met zijn eerste balcontact besliste de Uruguayaan de wedstrijd. Met een strak schot liet hij zijn voormalig teamgenoot Jasper Cillessen kansloos. Twintig minuten later deed hij opnieuw van zich spreken met een vergelijkbare treffer. Het slotakkoord was echter voor Maxi Gomez. De speler van Valencia bepaalde de eindstand in de slotseconden op 5-2.