in ,

Dortmund kent uitstekende generale repetitie in aanloop naar CL-kraker

Dinsdag begint voor FC Barcelona de Champions League met een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Catalanen komen vanavond in actie tegen Valencia, terwijl die Borussen het vanmiddag opnamen tegen Bayer Leverkusen. Ze tankten het nodige vertrouwen in aanloop naar de kraker in het miljardenbal.

Borussia Dortmund begon met overwinningen op Augsburg en Köln uitstekend aan het seizoen, maar liep voor de interlandperiode tegen een nederlaag aan. Op bezoek bij promovendus Union Berlin ging de ploeg met 3-1 onderuit. Vandaag tapte Dortmund uit een ander vaatje. Na een kleine 30 minuten spelen schoot Paco Alcácer de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De oud-speler van FC Barcelona vierde alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Met die tussenstand gingen beide ploegen ook rusten.

Dortmund trok de goede lijn uit de eerste helft door in de tweede. Alhoewel Leverkusen met Leon Bailey op zoek ging naar de gelijkmaker, stond het na vijf minuten spelen in de tweede helft al 2-0. Marco Reus was verantwoordelijk voor de tweede geel-zwarte treffer. Na de 2-0 trapte Dortmund het gaspedaal in, maar produceerde het in de 83e minuut alsnog een derde treffer. Raphael Guerreiro knalde de 3-0 tegen de touwen. De thuisploeg kreeg er weer zin in en maakte via wederom Reus ook nog een vierde. Door de ruime overwinning op Leverkusen nestelt Dortmund zich naast RB Leipzig aan kop in de Bundesliga. Leipzig komt om 18.30 uur in actie tegen Bayern München.

Champions League

Dinsdag is Dortmund de gastheer van het treffen met FC Barcelona. De wedstrijd in de groepsfase van de Champions League begint om 21:00 uur. Vanavond speelt het elftal van Ernesto Valverde nog tegen Valencia. Valverde kan weer een beroep doen op Luis Suarez. De Uruguayaan is hersteld van een blessure die hem enkele weken aan de kant hield. Lionel Messi is er nog niet bij. De aanvoerder kwam dit seizoen nog geen minuut in actie. De trainingssessie van maandag moet uitwijzen of hij wel of niet meereist naar Dortmund.