in ,

‘Estadi Johan Cruyff’ zichtbaar op nieuw stadion Barcelona B

Estadi Johan Cruyff

Het eerste deel van de Espai Barça is bijna voltooid. Onderdeel van het Espai Barça is onder meer de verbouwing van Camp Nou en het nieuwe Miniestadi. Op het trainingscomplex van FC Barcelona, het Ciutat Esportiva, zal in mei het nieuwe Miniestadi van de club geopend worden. De club kwam deze week met een update over de voortgang van de bouw van het nieuwe stadion.

In februari konden we al zien dat FC Barcelona een eind op weg was met de bouw van het Estadi Johan Cruyff. In de laatste update van de club is te zien dat inmiddels de naam van Johan Cruijff op het stadion zichtbaar is. En dat een groot deel van de 6.000 stoelen geplaatst zijn.

Volgende maand zal er gewerkt worden aan de aanleg van het nieuwe hypermoderne veld en zal het nieuwe videoscherm geplaatst gaan worden. Tot slot zal er gewerkt worden aan de aanleg van een nieuw LED verlichtingssysteem. In de zomer zullen er een aantal testen worden uitgevoerd, voordat de club het stadion in gebruik kan nemen.

Het nieuwe hypermoderne Estadi Johan Cruyff moet vanaf komend seizoen toegang bieden aan 6.000 fans. Onder meer Barcelona B, het damesteam en U19 zullen in het stadion gaan spelen. Het stadion is tevens geschikt voor interlands of Europese wedstrijden.

Confrontaties tussen FC Barcelona en Atlético Madrid door de jaren heen

Atlético Madrid aast op overwinning: ”Winnen is het enige dat telt”