in

Atlético Madrid aast op overwinning: ”Winnen is het enige dat telt”

Morgenavond staat de kraker tussen FC Barcelona en Atlético Madrid op het programma. De wedstrijd tussen de huidige nummer een en twee van de Liga, Barcelona geniet een voorsprong van acht punten, heeft in het verleden voor de nodige spektakel gezorgd. De laatste keer dat Atlético won in Barcelona, is echter alweer een hele lange tijd geleden. ”Ik klamp me vast aan de wedstrijd van morgen”, zegt Diego Simeone op de persconferentie voorafgaand de topper.

De Argentijn wist in zijn periode als trainer van Atlético Madrid zelfs nog nooit te winnen in Barcelona. Wil Atlético nog kans maken op de landstitel, dan moet er morgen gewonnen worden. Daar is Simeone zich als geen ander van bewust. Op de vraag of hij nog geloofd in het kampioenschap en waar hij zich dan aan vastklampt, antwoordt hij: ”Ik klamp me vast aan de wedstrijd van morgen. Het zou niet slim zijn om iets anders te zeggen als je een achterstand van acht punten hebt. We moeten morgen winnen om nog een kans te maken op de titel. Dat is het enige wat telt.”

Het Atlético Madrid van Simeone staat niet bekend als ploeg dat graag de bal heeft en dus het initiatief neemt. Het feit dat er morgen gewonnen moet worden, zal weinig veranderden aan de tactiek van de trainer. ”Het hangt van de momenten in de wedstrijd af. We zullen de wedstrijd heel goed moeten lezen en op basis daarvan zelf het initiatief nemen of laten aan Barcelona.” De kans is wel aanwezig dat Alvaro Morata of Diego Costa morgenavond aan de aftrap staat. Beide aanvallers kampten met een lichte blessure, maar zijn weer zo goed als hersteld. ”Ze hebben beide meegetraind. Morgen zullen we een uiteindelijke beslissing nemen. Misschien spelen ze wel samen.”

https://twitter.com/atletienglish/status/1114103932794675201

Ernesto Valverde

Tenslotte deelde Simeone nog de nodige complimenten uit aan zijn collega, Ernesto Valverde: ”Hij doet het uitstekend. Barcelona staat bovenaan in de competitie, speelt binnenkort de bekerfinale… Het is heel erg moeilijk om een team te trainen dat gewend is om te winnen en er dan voor te zorgen dat het blijft winnen. Barcelona, en dan vooral Valverde, maakt een geweldig seizoen door.”

Diego Simeone en Ernesto Valverde, voorafgaand de confrontatie tussen beide ploegen op 4 maart 2018. Valverde zag zijn ploeg met 1-0 zegevieren.

Estadi Johan Cruyff

‘Estadi Johan Cruyff’ zichtbaar op nieuw stadion Barcelona B

REWIND | Lionel Messi maakt einde aan titelaspiraties Atlético (4-3-2018)