in

Confrontaties tussen FC Barcelona en Atlético Madrid door de jaren heen

Confrontaties tussen FC Barcelona en Atlético Madrid staan vaak garant voor spektakel. Komende zaterdag treffen Barcelona en Atlético elkaar in Camp Nou. Een wedstrijd die door de bezoekers gewonnen móet worden, willen ze nog kans maken op de titel. BarçaSource blikt met enkele spraakmakende wedstrijden van de afgelopen jaren vooruit op de kraker in de 31e speelronde van de Liga.

2017/2018 FC Barcelona-Atlético Madrid 1-0

De confrontatie tussen Barcelona en Atlético Madrid van vorig seizoen ging niet de boeken in als de meest spectaculaire in de historie, maar was wel een hele interessante ontmoeting. Daarnaast speelde het duel een grote rol in de Spaanse titelstrijd. Barcelona was samen met Atlético en Real Madrid verwikkeld in een interessante strijd om het kampioenschap. De ploeg van Diego Simeone reisde op 4 maart 2018 met goede bedoelingen af naar Barcelona, maar dankzij een rake vrije trap van Lionel Messi kregen de titelaspiraties van Atlético een grote tik te verwerken.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez en Coutinho.

2014/2015 FC Barcelona-Atlético Madrid 3-1

In het seizoen 2014/2015 werd de voorhoede van Barcelona gevormd door Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Het supertrio was goed voor tientallen doelpunten in het seizoen dat afgesloten werd met de winst van de ‘treble’. Op weg naar het landskampioenschap moest er natuurlijk nog wel afgerekend worden met de concurrenten uit Madrid. Een grote stap werd gezet op 11 januari 2015. Barcelona en Atlético Madrid troffen elkaar vlak na de winterstop in een bomvol Camp Nou. De toeschouwers zagen Messi, Suárez en Neymar doel treffen. Let vooral nog eens op het juichen van MSN na de bevrijdende 3-1 van M.

Opstelling Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez en Neymar.

2013/2014 FC Barcelona-Atlético Madrid 1-1

De confrontatie tussen Barcelona en Atlético in het seizoen 2013/2014 was de laatste wedstrijd van Barcelona van een bijzonder teleurstellend seizoen. De Catalanen eindigden het seizoen met lege handen en daar was Atlético grotendeels verantwoordelijk voor. In de kwartfinales van de Champions League legde Barcelona het al af tegen de ploeg van Simeone en ook in de strijd om het kampioenschap moest Barça haar meerdere erkennen in de Madrilenen. Het feit dat Atlético kampioen werd dankzij het 1-1 gelijke spel in Camp Nou, doet menig fan van Barcelona nog steeds pijn. Wij van BarçaSource begrijpen het dan ook als u deze samenvatting liever overslaat.

Opstelling Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Fàbregas, Iniesta, Busquets, Pedro, Sánchez en Messi.

2011/2012 FC Barcelona-Atlético Madrid 5-0

Het komt vandaag de dag niet meer zo vaak voor dat Atlético Madrid een pakslaag krijgt. Atlético heeft zich ontwikkeld tot een moeilijk te kloppen ploeg en dat heeft het vooral te danken aan de hechte defensie. Ook dit seizoen krijgt het elftal van Simeone nauwelijks doelpunten tegen, in tegenstelling tot een aantal seizoenen geleden. In het seizoen 2011/2012, het laatste seizoen van het tijdperk Guardiola, speelde Barcelona Atlético helemaal zoek. Lionel Messi, die Atlético tot een van zijn favoriete tegenstanders heeft gepromoveerd, nam drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Ze mochten er stuk voor stuk zijn, evenals de 1-0 van David Villa.

Opstelling Barcelona: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal, Fàbregas, Xavi, Thiago, Busquets, Villa, Messi en Pedro.

Samenvatting Youth League | FC Barcelona-Olympique Lyon (3-2)

Estadi Johan Cruyff

‘Estadi Johan Cruyff’ zichtbaar op nieuw stadion Barcelona B