in , ,

Brazilië en Argentinië gaan voor revanche op de Copa América

Het seizoen van FC Barcelona zit erop. Het seizoen 2018/19 eindigde door de nederlaag tegen Valencia in de bekerfinale in mineur voor de Catalaanse grootmacht. De nummer vier van Spanje was in Sevilla met 1-2 te sterk. Daarmee kwam een einde aan wederom een turbulent seizoen, waarin Barcelona de Spaanse titel prolongeerde maar keihard afging in de Champions League. Voor enkele spelers zit het seizoen er echter nog niet op. 14 juni begint namelijk de Copa América. Onder andere Messi krijgt deze zomer de gelegenheid op zilverwerk met zijn land.

Arthur en Philippe Coutinho  

Brazilië gold een jaar geleden als de torenhoge favoriet voor het winnen van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Het toernooi mondde echter uit in een grote teleurstelling voor de vijfvoudig-wereldkampioen. Het land strandde in de kwartfinale op België. Over een paar weken krijgt Brazilië wederom de kans om haar favorietenrol waar te maken. Op 14 juni begint namelijk de Copa América en de Goddelijke Kanaries worden door de kenners en de bookmakers wederom bestempeld als torenhoge favoriet. Kijkend naar de selectie is dat ook niet zo gek. Natuurlijk is sterspeler Neymar van de partij, maar ook Barcelona-spelers Arthur en Philippe Coutinho zijn geselecteerd door bondscoach Tite. Brazilië neemt het in de groepsfase van het toernooi op tegen Bolivia, Venezuela en Peru.

Programma Brazilië:

15-6 Brazilië-Bolivia

19-6 Brazilië-Venezuela

22-6 Peru-Brazilië

Philippe Coutinho hoopt de Braziliaanse WK-teleurstelling om te zetten in de gouden plak op de Copa América.

Lionel Messi

Niet alleen Brazilië hoopt de vervelende nasmaak van het WK van zich af te spelen tijdens de Copa América. Ook Argentinië aast op revanche. Het elftal van Lionel Messi mocht na de achtste finales van het WK alweer naar huis. Het uiterst teleurstellend verlopen toernooi zorgde ervoor dat Messi zich een aantal maanden niet beschikbaar stelde voor de nationale ploeg. Op 22 maart maakte de ster van Barcelona zijn rentree in het shirt van Argentinië. Zijn rentree liep echter uit op een grote teleurstelling. In Madrid werd er met 1-3 verloren van Venezuela. De Copa América begint voor Argentinië op 16 juni met de wedstrijd tegen Colombia. Tijdens het restant van de groepsfase nemen Messi en co het op tegen Paraguay en Qatar.

Ondanks een prachtig doelpunt in de groepswedstrijd tegen Nigeria op het WK in Rusland, werd het toernooi een grote teleurstelling voor Messi en zijn landgenoten.

Programma Argentinië:

16-6 Argentinië-Colombia

20-6 Argentinië-Paraguay

23-6 Qatar-Argentinië

Arturo Vidal

De afgelopen twee edities van de Copa América waren een prooi voor het Chili van Arturo Vidal. De Chilenen waren in zowel de finale van 2015 als 2016 na strafschoppen te sterk voor Argentinië. De eindzeges van 2015 en 2016 betekenden de eerste en de tweede gouden plak op de Copa América. Beide keren was Arturo Vidal van de partij. Drie jaar later geldt de ervaren middenvelder nog steeds als de sterkhouder van het Chileense elftal. Vorig jaar zomer ontbrak Vidal met zijn land in Rusland. Deze zomer neemt hij het met zijn land in de groepsfase op tegen Japan, Ecuador en Uruguay.

Programma Chili:

18-6 Japan-Chili

22-6 Ecuador-Chili

25-6 Chili-Uruguay

Luis Suárez

Evenals Argentinië moest Uruguay tijdens het WK in Rusland haar meerdere erkennen in Frankrijk. De wereldkampioen van 2018 knikkerde het land van Luis Suárez in de kwartfinale uit het toernooi. De Uruguayanen zijn deze zomer natuurlijk van de partij op de Copa América, maar de prangende vraag is of het land de beschikking heeft over haar sterspeler. Het is namelijk allesbehalve een zekerheid dat Suárez in actie komt. De aanvaller van Barcelona ging enkele dagen na het debacle van Anfield onder het mes vanwege aanhoudende knieklachten. Toch verwacht bondscoach Oscar Tabarez een beroep te kunnen doen op zijn spits. Het wordt in ieder geval een race tegen de klok voor Suárez. Het toernooi begint voor Uruguay op 17 juni met een wedstrijd tegen Ecuador.

Programma Uruguay

17-6 Uruguay-Ecuador

21-6 Uruguay-Japan

26-6 Chili-Uruguay

Het is nog maar de vraag of we bovenstaand beeld te zien zullen krijgen op de Copa América.

De finale van de Copa América wordt gespeeld op 7 juli.

Samenvatting finale Copa del Rey | FC Barcelona-Valencia (1-2)

De Ligt

‘Engelse grootmacht haakt af in de strijd om handtekening Golden Boy De Ligt’