in

‘Engelse grootmacht haakt af in de strijd om handtekening Golden Boy De Ligt’

De Ligt

Het seizoen van FC Barcelona zit erop en dat betekent dat er een einde is gekomen aan wederom een zeer turbulent seizoenen. Een maand geleden vierde de club de prolongatie van de landstitel en had het ook nog zicht op de Copa del Rey en de Champions League. Het bleef echter bij de landstitel. De club staat een rumoerige zomer voor de boeg, waarin de club de nodige veranderingen zal moeten ondergaan om volgend seizoen de rug te rechten. Zo hoopt Barça nog steeds Matthijs de Ligt op de korte termijn te verwelkomen als nieuwste aanwinst.

De aanvoerder van Ajax wordt al weken nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona. Het is geen geheim dat De Ligt een overgang naar de Spaanse grootmacht ziet zitten, maar er zijn meerdere kapers op de kust. De gehele Europese top aast op de handtekening van de verdediger, die in 2018 de Golden Boy Award in ontvangst mocht nemen. Op het moment bereidt De Ligt zich met het Nederlands elftal voor op de finale van de Nations League. In gesprek met ESPN ging hij in op de geruchten over een eventuele transfer naar Barcelona of Manchester United. “Natuurlijk, de Premier League is een geweldige competitie en die van Spanje ook. Maar er zijn meerdere competities, niet alleen die twee’’, aldus De Ligt.

“Op het moment weet ik nog steeds niet waar mijn toekomst ligt. We zullen zien hoe het loopt. Ik focus me nu op de wedstrijden met het Nederlands elftal en daarna zien we wel verder.’’

Manchester United

Gisteren meldden verschillende media nog dat Manchester United De Ligt zijn nieuwe werkgever zou worden. De Britse media suggereerden dat de nummer zes van Engeland veel geld over zou hebben voor de verdediger. Die geruchten zijn eerder vandaag echter naar het rijk der fabelen gewezen. Sky Sports zegt dat United niet langer in de race is. Hetzelfde medium meldt dat meerdere leden geloven dat De Ligt naar Barcelona vertrekt.

Brazilië en Argentinië gaan voor revanche op de Copa América

Het seizoen 2018/19 van FC Barcelona in vogelvlucht: eerste seizoenshelft