in

Boze Xavi na uitschakeling: ”Ik voel me verantwoordelijk”

FC Barcelona kreeg woensdagavond een grote domper te verwerken. Door een 3-0 nederlaag bij Bayern München werden de Catalanen uitgeschakeld in de Champions League. Na de winter komen Xavi en zijn mannen uit in de Europa League. En dat doet pijn.

”Ik ben boos omdat dit nu realiteit is voor ons”, laat Xavi na afloop van het duel in Duitsland weten. ”Het maakt me kwaad en ik voel me verantwoordelijk. Ik hou van deze club. Er is nu een gevoel van hulpeloosheid, maar we zullen er alles aan doen om Barça terug te brengen naar daar waar het thuis hoort. We moeten nu de Europa League winnen, ook al horen we daar als Barcelona niet thuis.”

Xavi zag ook dat Bayern München een stuk sterker was dan zijn elftal. ”3-0 is een terecht resultaat. Bayern was veel beter, superieur. We probeerden hoog druk te zetten, maar we werden overvallen. Dat is ook de harde realiteit.”

Bayern - FC Barcelona

FC Barcelona ook in München hard onderuit

Spaanse media hard voor Barcelona: ”Er is nog een hele weg te gaan”