in

FC Barcelona ook in München hard onderuit

Bayern - FC Barcelona

FC Barcelona is aangewezen tot de Europa League. De Catalananen zijn uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Xavi Hernández werd in München met ruime cijfers verslagen door Bayern München. In de Allianz Arena werd het 3-0 voor de thuisploeg.

FC Barcelona kende op bezoek bij Bayern München nog een redelijk sterke openingsfase, waarin het Bayern weinig weggaf en zelf zo nu en dan er uit kwam via Depay en Dembélé. Al snel werd zichtbaar dat de ploeg van Xavi stootkracht miste om het FC Bayern echt lastig te maken.

Voor de thuisploeg werd dat een stuk makkelijker na de eerste twintig minuten spelen. Het resulteerde tot de 1-0 na ruim een half uur spelen. Müller kon kinderlijk eenvoudig op doel koppen na een voorzet van Lewandowski. Omdat Mingueza, die als invaller in de ploeg was gekomen voor de geblesseerde Alba, niet tot nauwelijks mee spong, kopte de aanvaller zijn ploeg op voorsprong. Vlak voor de pauze gooide Sané het duel al in het slot, toen Ter Stegen mis taste op een hard afstandsschot van de aanvaller.

Na de pauze ging Bayern München door met aanvallen en kwam Barcelona nog maar zelden voor in het spel. Na ruim een uur spelen schoot Musiala de 3-0 tegen de touwen en is het Champions League avontuur voor FC Barcelona voorbij. De ploeg van Xavi is door de nederlaag toegewezen tot de Champions League.

Gerard Pique

FC Barcelona zonder Fati naar München

Boze Xavi na uitschakeling: ”Ik voel me verantwoordelijk”