in

Spaanse media hard voor Barcelona: ”Er is nog een hele weg te gaan”

Het lukte Barcelona woensdagavond niet om te stunten bij Bayern Munchen. De ploeg van Xavi begon goed aan de wedstrijd, maar het verschil met de Duitse topclub was in het vervolg van de wedstrijd erg groot. De Spaanse media zijn hard in hun oordeel.

Diario AS: ”Barcelona toonde bij de degradatie uit de voetbalelite al haar tekortkomingen. Bayern München zette Barça met 3-0 opzij als een vermoeide tijger die te lui is om op een babygazelle te jagen maar wel doet wat de natuur van hem verwacht. Barcelona gaat daarentegen terug naar de donkere tijden.”

MARCA: ”De nachtmerrie begon met 2-8 nederlaag tegen Bayern Munchen in 2020 en loopt tot op de dag van vandaag met de degradatie naar de Europa League. De vernederende avond in Lissabon markeerde het einde van een sportief tijdperk en legde de huidige economische crisis bloot. De wederopbouw zal langer duren dan verwacht omdat er nog steeds spelers zijn uit de dure tijd die niets kunnen brengen in het project van Xavi.”

El Mundo Deportivo: ”Barcelona had nog nooit gewonnen in Beieren. Bovendien werd de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld, sneeuwde het de hele wedstrijd en was het onder nul; een totaal ongewoon klimaat dat de Barça-klus nog wat gecompliceerder maakte ondanks het feit dat de mannen van Nagelsmann hun huiswerk al meer dan gedaan hadden. Maar ze zijn Duits, competitief als weinig anderen. De intentie overspoelde Barça, dat nog een lange weg te gaan heeft om met de besten te concurreren. Xavi heeft veel werk voor de boeg.”

*Verzameld en vertaald door Voetbal International

Boze Xavi na uitschakeling: ”Ik voel me verantwoordelijk”

Firpo beticht Koeman van liegen: ”Dingen die hij zei waren onzin”