in ,

FC Barcelona Femení wint bij rentree Van der Gragt

FC Barcelona Femení heeft woensdagavond een belangrijke overwinning geboekt. Op bezoek bij Madrid CFF werd met 0-4 gewonnen. Stefanie van der Gragt maakte haar rentree.

De Nederlandse verdedigster begon in de basiself. Het waren haar eerste minuten na een bovenbeenblessure, die haar enkele weken aan de kant hield. Het eerste hoogtepunt in de wedstrijd kwam van de andere Nederlandse: Lieke Martens. De aanvalster trok naar binnen en met een hard schot was ze de keepster van Madrid te slim af. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Aitana Bonmatí Conca. Zij kon de bal van dichtbij binnenwerken.

Vlak na de rust besliste Alexia Putellas de wedstrijd met een lage schuiver in de verre hoek. Even later wist de Spaanse opnieuw te scoren. Ze kreeg de bal na een corner achterin het strafschopgebied. Met een hard schot zorgde ze voor een 0-4 eindstand.

FC Barcelona Femení staat nu in punten gelijk met koploper Atletico Madrid Femenino. Die ploeg heeft nog wel een wedstrijd tegoed.