in

UEFA maakt speeldata halve finales bekend: 7 mei naar Liverpool

FC Barcelona en Liverpool rekenden in de kwartfinales van de Champions League eenvoudig af met respectievelijk Manchester United en FC Porto. Zodoende treffen beide ploegen elkaar in de halve finale van het miljoenenbal. Vandaag maakte de UEFA de speeldata voor zowel de heen- als terugwedstrijd bekend.

Barcelona begint in tegenstelling tot de achtste en kwartfinale met een heenwedstrijd aan de halve finale. De eerste van de twee halve finalewedstrijden tegen Liverpool vindt plaatst op woensdag 1 mei. Zes dagen later staat de return in Liverpool op het programma. De aftrap van beide wedstrijden vindt plaats om 21:00 uur.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1118790504307724289

De andere wedstrijd in de halve finale is de ontmoeting tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Beide ploegen ontpopten deze week zich tot de grote verrassingen van het huidige seizoen. Ajax rekende in de achtste finales al af met Real Madrid, de winnaar van de laatste drie edities van de Champions League, en schakelde dinsdag Juventus uit in Turijn. Tottenham Hotspur rekende in de achtste finale af met Borussia Dortmund en schakelde woensdagavond het Manchester City van Pep Guardiola uit.

Mocht FC Barcelona Liverpool uitschakelen in de halve finale, wacht in de finale een ontmoeting met Ajax of Tottenham Hotspur. De finale wordt gespeeld op 1 juni in Madrid.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1118623369564446720

FC Barcelona Femení wint bij rentree Van der Gragt

Van Dijk: ”Messi afstoppen? Hij is de beste speler ter wereld”