in ,

Van Dijk: ”Messi afstoppen? Hij is de beste speler ter wereld”

Liverpool is bezig aan een indrukwekkend seizoen. In de competitie strijdt de ploeg van Jürgen Klopp met Manchester City om het kampioenschap en woensdagavond plaatste het zich voor de halve finales van de Champions League. Daarin stuiten The Reds op FC Barcelona, dat in de kwartfinales zeer eenvoudig afrekende met Manchester United. Kort na de gewonnen wedstrijd tegen FC Porto (1-3) keken enkele hoofdrolspelers al vooruit naar het treffen met Barcelona.

Jürgen Klopp werd in oktober 2015 aangesteld als trainer van Liverpool. Ondanks het feit dat hij nog geen grote prijs heeft veroverd met Liverpool, doet de Duitser het naar behoren met de club. In 2016 plaatsten The Reds zich onder leiding van Klopp voor de finale van de Europa League, die werd verloren van Sevilla. Vorig seizoen kreeg Klopp wederom een uitgelezen kans op het winnen van een Europese hoofdprijs. Dit keer ging de ploeg echter ten onder tegen Real Madrid in de finale van de Champions League.

Door eenvoudig af te reken met FC Porto wist Liverpool zich, natuurlijk naar tevredenheid van Klopp, voor het tweede opeenvolgende seizoen te plaatsen voor de halve finale van het miljoenenbal. Het onderonsje met Barcelona betekent voor de fans van Liverpool ook een weerzien met Luis Suárez en Philippe Coutinho. Beide spelers groeiden in Liverpool uit tot publiekslieveling. “Voor Suárez en Coutinho zal het heel speciaal worden. Maar voor ons natuurlijk ook. Beide zijn Liverpool-legendes, ze zijn briljant’’, aldus Klopp. Over de ontmoeting zelf was hij duidelijk: “Het is geen vriendschappelijke wedstrijd, dus we zullen moeten vechten om het goed te doen.’’

https://twitter.com/LFC/status/1118644404762312704

Virgil van Dijk

Liverpool stuit in de halve finale niet op zomaar een speler. Lionel Messi is ook het huidige Champions League-seizoen niet te houden. Dinsdagavond was hij nog goed voor twee treffers tegen Manchester United. Aan Virgil van Dijk de taak om hem af te stoppen. De boomlange Nederlander arriveerde in de winter van 2018 voor een recordbedrag in Liverpool. Op 1 mei staat hij voor het eerst in het shirt van Liverpool tegenover Messi. Hoe hij de Argentijn af zal stoppen? “Ik heb geen idee, het zal in ieder geval heel moeilijk worden. Hij is de beste speler ter wereld’’, aldus Van Dijk.

UEFA maakt speeldata halve finales bekend: 7 mei naar Liverpool

Vissel Kobe - FC Barcelona

Barcelona in voorbereiding tegen Iniesta en Chelsea