in

‘Barcelona lijkt toch naast De Jong te grijpen’

FC Barcelona leek de afgelopen weken de beste papieren te hebben voor de handtekening van Frenkie de Jong, maar volgens het Spaanse Mundo Deportivo heeft de Nederlander het akkoord met FC Barcelona verbroken.

De transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona lijkt steeds verder weg. Volgens Mundo Deportivo heeft de 21-jarige middenvelder het akkoord met de Spaanse club verbroken, omdat hij niet zeker is van een basisplaats. Concurrent Paris Saint-Germain zou die garantie wel hebben gegeven aan De Jong.

De middenvelder van Ajax is er niet gerust op dat hij onder Ernesto Valverde een basisplaats krijgt. Spelers als Arturo Vidal, Sergio Busquets en Ivan Rakitic hebben een hogere status. Bovendien maakt Arthur Melo enorme stappen bij Barcelona en lijkt de middenvelder inmiddels tot de vaste kern te behoren. Tot slot weet De Jong dat Barcelona ook nog talenten als Aleña en Riqui Puig wil laten doorstromen. Met de eventuele komst van Adrien Rabiot lijkt een basisplaats voor De Jong heel ver weg.

PSG zou volgens de krant wel aan die verwachten willen voldoen. De club kan aan de salariseisen voldoen en ook het transferbedrag lijkt geen probleem te zijn voor PSG. Bovendien zou de Franse club Mino Raiola willen overtuigen om ook Matthijs de Ligt naar Parijs te halen.

Een persoonlijk akkoord verbreken betekend dat Barcelona verre van zeker is dat De Jong in de zomer alsnog voor Barcelona kiest. De Spaanse media verwacht wel dat Ajax en De Jong in de komende dagen een beslissing maken over de toekomst van het talent.

Messi

Barcelona keert ruim 500 miljoen euro uit aan salarissen

Jordi Alba tegen Liverpool

Voorzitter Bartomeu bevestigt: ”Natuurlijk blijft hij”