in ,

Barcelona keert ruim 500 miljoen euro uit aan salarissen

Messi

FC Barcelona is één van de topclubs van Europa en daar hoort natuurlijk ook een riant salaris bij. Volgens de accountants van KPMG keerde de club vorig seizoen 562 miljoen euro uit aan spelers, trainers en ander personeel.

Het is voor het eerst dat een sportclub meer dan een half miljard euro aan salarissen uitkeert. Het salaris bij de Catalaanse club is de afgelopen jaren gestegen door aankopen als Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé. Ook de Masia-spelers van de club verlengden in de afgelopen jaren hun contract meerdere keren, waaronder Lionel Messi.

Salaris Lionel Messi

Een ding is zeker, een groot deel van het salaris gaat naar de absolute ster van de club. Lionel Messi strijkt per seizoen naar verluidt een slordige 30 miljoen euro op. Afgelopen seizoen verlengde de Argentijn zijn contract bij FC Barcelona en kreeg een kleine bonus van 50 miljoen euro.

Tegenover de uitgaven van de club staat ook een record aan inkomsten. FC Barcelona verdiende afgelopen jaar namelijk 689 miljoen euro. De omzet van de club ging naar 914 miljoen euro. Bayern München gaf afgelopen jaar 303 miljoen euro uit aan salarissen, PSG 332 miljoen euro en Manchester City 293 miljoen euro.

Messi clasico Barcelona

Tweede clasico van het seizoen op 2 maart

‘Barcelona lijkt toch naast De Jong te grijpen’