in ,

Voorzitter Bartomeu bevestigt: ”Natuurlijk blijft hij”

Jordi Alba tegen Liverpool

Jordi Alba is al enkele seizoenen een vaste waarde in de basisformatie van FC Barcelona. De verdediger heeft nog een één-jarig contract bij Barcelona en hoorde nog niets van de club over een eventuele verlenging. Als het aan voorzitter Josep Bartomeu ligt komt daar snel verandering in.

Jordi Alba hoorde tot dusver niets over een nieuw contract. De verdediger heeft tot de zomer van 2020 een contract bij de club en zou die graag willen verlengen. De vleugelverdediger gaf in meerdere interviews aan graag bij Barcelona te willen blijven. In gesprek met de Spaanse sportkrant Sport verteld voorzitter Josep Bartomeu dat daar snel verandering in komt.

”Natuurlijk blijft hij bij FC Barcelona”, zo verzekerde Bartomeu tegenover de krant. ”We zijn inmiddels in gesprek met Alba over een contractverlenging voor vijf seizoenen. Hij is hier geboren, hij is hier gevormd tot de speler wie hij nu is. Alba is een speler die we nodig hebben in de manier van spelen die de club hanteert.”

Blijft Ernesto Valverde?

Josep Bartomeu is er bovendien van overtuigd dat Ernesto Valverde zijn contract gaat verlengen bij FC Barcelona. ”Bij de club zijn we ervan overtuigd dat Valverde blijft. We zullen op korte termijn met hem om tafel gaan”, gaf Bartomeu aan. ”Valverde is een intelligente man, hij weet hoe we spelen en we hebben veel vertrouwen in hem. Het bestuur van de club en ik wensen dan ook dat hij ook komend seizoen trainer van FC Barcelona is.”

‘Barcelona lijkt toch naast De Jong te grijpen’

BarcaTV

Barcelona breekt met Telefónica en creëert eigen productiebedrijf