in

”De toekomst van Valverde bespreken we in de zomer”

Voorzitter Barcelona Bartomeu

FC Barcelona bestond afgelopen week 120 jaar. En dus gaf voorzitter Josep Bartomeu een groot interview. Een van de zaken die besproken werd is de toekomst van Ernesto Valverde. Hoelang blijft de coach nog op zijn positie?

In een interview met El Suplement laat voorzitter Bartomeu weten dat de club de toekomst van Valverde pas in de zomer gaat analyseren. ”Valverde heeft nog een contract tot de zomer van 2021 bij ons. Maar er is een optie in zomer voor beide partijen om de samenwerking te beëindigen”, zo zegt de voorzitter. ”Zijn toekomst hangt van veel dingen af. De trainers voor hem hebben er korte periodes gezeten. De inspanningen en uitputting van deze baan zijn intens. Maar Valverde is erop gebrand om het dit seizoen goed te doen.”

Verkiezingen

De voorzitter van FC Barcelona werd tijdens het interview ook gevraagd naar de verkiezingen in 2021. Gaat Bartomeu zich opnieuw verkiesbaar stellen? ”Dat is echt nog niet aan de orde. We hebben nog veel werk te doen tot 2021”, aldus de voorzitter. ”Als we drie slechte wedstrijden spelen kan het zomaar zijn dat ze me slecht vinden en dat ik weg moet. Maar je moet verantwoordelijk nemen als een voorzitter van zo’n grote club. Er is een project, een strategie en een programma die we tot die tijd uitwerken. We hebben nog een Camp Nou te verbouwen en op technisch gebied hebben we ook nog veel te doen tot het einde. We gaan van dag tot dag.

Lionel Messi Ballon d'Or 2019

Messi presenteert zesde Ballon d’Or aan Camp Nou tegen Mallorca

WOW! Suarez scoort magistrale hakbal voor Barcelona