in ,

‘De Jong is eruit; persoonlijk akkoord tussen Barça en speler’

De Jong FC Barcelona

Op de dag van de eerste wedstrijd tussen Levante en FC Barcelona in de achtste finales van de Copa del Rey siert Frenkie de Jong wederom de cover van Mundo Deportivo. Dit keer niet zomaar. Het Spaanse medium weet namelijk te melden dat de middenvelder van Ajax eindelijk een besluit heeft genomen over zijn toekomst. Na maanden van speculeren door de media, zou de 21-jarige middenvelder zijn jawoord hebben gegeven aan FC Barcelona. Volgens de krant ligt er een vijf-jarig contract klaar voor de Nederlander.

Sinds dag één van het huidige seizoen wordt Frenkie de Jong in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona. Waar de Spaanse media ervanuit gingen dat de Nederlander al in de zomer van 2018 de overstap zou maken naar de Spaanse topclub, meldt de middenvelder zich naar alle waarschijnlijkheid komende zomer voor het eerst op het trainingscomplex van de huidige nummer één van de Liga. Het gerucht dat De Jong zijn jawoord heeft gegeven aan Barça is nog niet bevestigd door de speler en zijn zaakwaarnemer. Mundo Deportivo denkt dat het een kwestie van tijd is voordat alle betrokkenen de transfer wereldkundig maken.

Er leek geen einde te komen aan het getouwtrek rondom de talentvolle middenvelder van Ajax. FC Barcelona is namelijk niet de enige Europese topclub die De Jong nauwlettend op de voet volgt. Naast Barça, zou De Jong naar verluidt ook in de belangstelling staan van Bayern München, Manchester City, Juventus en PSG. Laatstgenoemde club leek een tijd lang de beste papieren te hebben om de speler binnen te halen. De Telegraaf meldde begin december namelijk dat De Jong vanaf 1 juli 2019 speler zou zijn van de Franse topclub. Daar lijkt dus niets van waar te zijn. Een paar dagen later reageerde De Jong al op het bericht van De Telegraaf. Er was nog niets getekend, aldus de speler zelf.

Speler is akkoord, nu Ajax nog

Daar lijkt nu dus verandering in te komen. Na maanden wekelijks contact te hebben gehad met zijn zaakwaarnemer, zijn familie en de speler zelf, heeft Robert Fernandez De Jong kunnen overtuigen voor FC Barcelona te kiezen. De Jong zou een overeenstemming hebben bereikt met Barça over zijn salaris en een contract voor vijf seizoenen. Van een deal tussen FC Barcelona en Ajax is echter nog geen sprake. Daar schuilt het gevaar voor de Catalanen. PSG is er namelijk alles aan gelegen om de Nederlander te presenteren als nieuwste aanwinst en is bereid diep in de buidel te tasten. Ajax zou zo’n 75 miljoen euro willen ontvangen voor de middenvelder. Kijkend naar de recente historie tussen Barça en PSG op het gebied van transfers, kan men een doldwaze actie van PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaïfi niet uitsluiten.

Wintertransfer uitgesloten

Een transfer in januari is in ieder geval geen optie voor Frenkie de Jong. De middenvelder laat tegenover het clubkanaal van Ajax weten dat hij honderd procent zeker het seizoen afmaakt in Amsterdam:

https://twitter.com/AFCAjax/status/1083251000792748032

Valverde zonder Messi en Suarez naar Valencia

Cillessen FC Barcelona

Geweldig! Cillessen schittert tijdens training FC Barcelona