Barcelona kent op eigen veld weinig moeite met Athletic Club

FC Barcelona heeft voor de tweede keer in een paar dagen tijd een overtuigende thuiszege geboekt in La Liga. De ploeg van Xavi won zondagavond met 4-0 van Athletic Club nadat het donderdagavond al Villarreal wist te verslaan. Ook tegen de Basken werd het verschil gemaakt in de eerste helft.

Met Sergio Busquets terug in de basis kwam Barcelona binnen een kwartier op voorsprong. Met een knappe kopbal passeerde Ousmane Dembele doelman Unai Simon van Athletic Club. Het aanwezige publiek in Spotify Camp Nou hoefde daarna niet lang te wachten op een volgende treffer. Nog voordat de twintigste minuut aanbrak schoot Sergi Roberto de bal via een tegenstander binnen: 2-0. Voor de rust werd het ook nog 3-0 door een doelpunt van topscorer Robert Lewandowski. De spits schoot de bal met veel overtuiging in het dak van het doel.

Na rust was er geen spanning meer in de wedstrijd en dus kon Barcelona wat gas terug nemen. Toch kwamen de Catalanen nog een keer tot scoren. Invaller Ferran Torres wist de 4-0 op het scorebord te zetten op aangeven van Ousmane Dembele. Dit bleek het laatste doelpunt op een mooie avond voor iedereen die Barcelona een warm hart toedraagt.

De Jong opgelucht na zege: ”Moesten winnen na slechte resultaten”