in ,

Barcelona Femení trapt 2020 af met overwinning op Athletic Bilbao

FC Barcelona Femení is uitstekend begonnen aan het nieuwe jaar. De koploper van de Spaanse competitie won zondagmiddag de eerste wedstrijd in 2020 met 0-3 op bezoek bij Athletic Bilbao.

De competitiewedstrijd werd gespeeld in San Mamés, waar maar liefst 32.068 toeschouwers aanwezig waren. Zij zagen dat Lieke Martens in de basis begon bij Barcelona Femení. De aanvalster wist het net niet te vinden in de eerste helft, maar dat gold ook voor de andere 21 speelsters op het veld. De teams zochten de kleedkamers halverwege de wedstrijd op met een 0-0 stand.

De wedstrijd van Lieke Martens zat er na een uur spelen op. Zij werd vervangen door spits Asisat Oshoala. Vijf minuten na deze wissel kwam Barcelona Femení op voorsprong door een treffer van Mariona Caldentey. De Catalaanse ploeg gooide de wedstrijd in het laatste kwartier op slot. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor invalster Oshoala. De Nigeriaanse spits wist twee keer te scoren, waardoor de wedstrijd in 0-3 eindigde.