in

Valverde neemt talenten Barcelona B mee naar Saudi-Arabië

FC Barcelona is dinsdag met 24 spelers vertrokken naar Saudi-Arabië. De Catalanen spelen deze week niet in de Liga, maar nemen het donderdag, tijdens de halve finale van de Spaanse supercup, op tegen Atletico Madrid. Ernesto Valverde neemt voor dat duel ook enkele talenten uit Barcelona B mee Saudi-Arabië.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Spaanse Supercup is het format gewijzigd. Vanaf 8 januari gaan, niet twee clubs, maar vier clubs met elkaar de strijd aan om de Supercup. De bekerwinnaar neemt het in de ene halve finale op tegen de nummer twee van La Liga, terwijl de kampioen in de andere halve eindstrijd de verliezend bekerfinalist treft. Omdat Barcelona de verliezend finalist is mag Atletico Madrid dit jaar meedoen als best geklasseerde club in de Liga.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1214533742947119104

Selectie

Ernesto Valverde maakte dinsdag tijdens de laatste training in Barcelona zijn selectie bekend voor de Supercup. Ter Stegen, Arthur en Dembélé blijven in Barcelona. Zij zijn nog niet fit. Daarentegen zijn wel Iñaki Peña, C. Pérez, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati, R. Araujo en Arnau Tenas uit Barcelona B aan de selectie toegevoegd. Zij trainden deze week mee en maken donderdag kans op speelminuten.

Real Madrid neemt het woensdagavond in de eerste halve finale op tegen Valencia. Een dag later treffen FC Barcelona en Atletico Madrid elkaar in de andere halve finale. Zondagavond wordt de finale gespeeld in het King Abdullah Sports City.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1214501686355595264

Barcelona Femení trapt 2020 af met overwinning op Athletic Bilbao

Messi tegen Atletico Madrid in de Spaanse Supercup

Barcelona onderuit in halve finale na spektakelstuk