in ,

FC Barcelona Femení met ruime cijfers langs Real Betis Féminas

FC Barcelona Femení heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt. Subtopper Real Betis Féminas werd mede dankzij een doelpunt van Lieke Martens met 0-3 verslagen.

Het elftal van trainer Lluís Cortés kon een overwinning goed gebruiken na twee mindere resultaten. In de halve finale van de Copa del la Reina werd met 2-0 verloren van Atletico Madrid Femenino en ook de vorige competitiewedstrijd tegen Sporting Huelva leverde geen goed resultaat op: 2-3 verlies.

Zondagmiddag wachtte een lastige uitwedstrijd bij Real Betis, de nummer vijf van de competitie. Zowel Lieke Martens als Stefanie van der Gragt kreeg een basisplek. Het was Alexia Putellas die in de 37e minuut de score opende namens de Catalanen. Vlak na de rust werd de volgende tik uitgedeeld door Lieke Martens. Tien minuten voor tijd gooide Mariona Caldentey voor de definitieve beslissing door de 0-3 te maken.

Door de knappe overwinning blijft FC Barcelona Femení in het spoor van koploper Atletico Madrid Femenino. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment zes punten. Na de interlandbreak wacht een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.