in

EL CLÁSICO | Bernabéu allesbehalve onneembare vesting voor Barcelona

El Clásico. De komende week kunnen de voetballiefhebbers niet één, maar twee keer genieten van het grootste voetbalspektakel van het jaar. Komende woensdag ontmoeten FC Barcelona en Real Madrid elkaar in de halve finale van de Copa del Rey; drie dagen later volgt de clash in de 26e speelronde van de Liga. Beide confrontaties vinden plaats in het stadion van ‘de Koninklijke’. BarçaSource blikt aan de hand van de recente onderlinge confrontaties in de hoofdstad vooruit op de komende Spaanse Klassiekers.

De laatste keer dat Barcelona en Real Madrid elkaar binnen een week troffen voor de beker en de competitie, was in het seizoen 2012/2013. Ook in dat seizoen stond doordeweeks de return van de halve finale in het bekertoernooi op het programma. De eeuwige rivaal wist zich destijds te plaatsen voor de finale door na een 1-1 gelijkspel in Madrid met 1-3 te winnen in Camp Nou. Enkele dagen na de Madrileense overwinning in het bekertoernooi, troffen beide ploegen elkaar in Santiago Bernabéu voor de competitie. Ook die wedstrijd wist Real Madrid uiteindelijk naar zich toe te trekken. Dankzij een rake kopbal van Sergio Ramos wonnen de Madrilenen met 2-1.

Overwinning in Madrid bijna een zekerheid

FC Barcelona kan echter met genoeg vertrouwen afreizen naar de hoofdstad. Van de laatste vier onderlinge ontmoetingen in het stadion van de rivaal wisten de Catalanen er drie te winnen. De laatste keer dat Real Madrid in eigen huis won van Barcelona, was in augustus 2017. Destijds troffen beide ploegen elkaar in de strijd om de Supercup. Voor de laatste keer dat de Madrilenen drie punten overhielden aan de Clásico in eigen stadion, moeten we nog verder terug.

In de eerste Clásico van het seizoen 2014/2015 kwam Barcelona dankzij een vroege treffer van Neymar nog wel op voorsprong, maar Cristiano Ronaldo, Pepe en Karim Benzema bezorgden de thuisploeg alsnog de overwinning. Het was trouwens ook de wedstrijd van het debuut van Luis Suárez in het shirt van Barcelona. De Uruguayaan kwam die wedstrijd nog niet tot scoren, maar dat lukte hem in de afgelopen drie seizoenen wel degelijk. Suárez vond tijdens de laatste vier ontmoetingen in Bernabéu drie keer het net.

Zoals hierboven vermeld, werden drie van de laatste vier ontmoetingen in Madrid gewonnen door Barcelona. Om in de sfeer te komen voor de Clásico van woensdag én zaterdag, zet BarçaSource die overwinningen nog maar eens op een rijtje!

2015/2016 | Messi op de bank? Geen probleem!

In het seizoen 2015/2016 troffen beide ploegen elkaar op de 21e dag van november. Lionel Messi begon op de bank, maar dat bleek geen probleem voor het elftal van trainer Luis Enrique. Dankzij schitterende treffers van Luis Suárez en Neymar nam Barcelona nog voor het verstrijken van de eerste helft afstand van de thuisploeg.

2016/2017 | Niet alleen Duitsers winnen in de laatste minuut

Ondanks een totaalaantal van 90 punten en 116 gescoorde doelpunten, wist Barcelona zich in het seizoen 2016/2017 niet te kronen tot kampioen van Spanje. Maar de Clásico in Madrid werd wel mooi gewonnen door de Catalanen. En hoe!

2017/2018 | Kerstman heeft een mooi cadeau voor Barcelona

In augustus 2017 troffen beide ploegen elkaar al in de strijd om de Spaanse Supercup. Barcelona was duidelijk nog niet in vorm en verloor zowel de thuis- als uitwedstrijd van Real Madrid. In de competitie namen de Catalanen echter revanche. De eerste editie van de Clásico in de competitie stond het afgelopen seizoen daags voor de feestdagen gepland. Barcelona had een extra reden voor een feestje. Na een tamme eerste helft kwam de ploeg van Ernesto Valverde in de tweede helft een stuk beter voor de dag. Real Madrid kreeg bij vlagen alle hoeken van het veld te zien. Het goede spel in de tweede helft resulteerde dan ook in een 0-3 overwinning.

FC Barcelona Femení met ruime cijfers langs Real Betis Féminas

EL CLÁSICO | Messi zijn mooiste doelpunten op bezoek bij de rivaal